Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

4 syytä, miksi tuntemattomille kannattaa puhua, vaikka jännittääkin

Ei aina tarvitse höpötellä – jo ystävällinen katse, nyökkäys tai hymy on hyväksi

Elämä
 
Anna Tommola

1. Sujuuko työmatka rattoisammin itsekseen vai välillä toisille jutellen? Chicagolaisessa lähijunassa toteutettuun tutkimukseen osallistuneet arvelivat etukäteen, että yksin matka olisi miellyttävämpi. Koe osoitti toisin. Ne, jotka ohjeiden mukaan puhuttelivat kanssamatkustajaa, kokivatkin matkan mukavammaksi kuin ne, jotka istuivat omissa oloissaan.

2. Yksi syy katsekontaktin ja jutustelun välttelyyn on se, että ihmiset arvelevat toisen osapuolen suhtautuvan nihkeästi – usein turhaan. Lähijunatutkimuksen tehneet Chicagon yliopiston tutkijat toteuttivat toiseen kokeensa laboratorion odotushuoneessa. Sekä ne odottelijat, joille puhuttiin yllättäen, että ne, jotka oli ohjeistettu tekemään aloite, kokivat tilanteet yhtä lailla miellyttäviksi.

3. Ei aina tarvitse höpötellä – jo ystävällinen katse, nyökkäys tai hymy on hyväksi. Ihminen on syvästi sosiaalinen eläin ja tarvitsee tunteen porukkaan kuulumisesta. Tuntemattomankin ihmisen torjunta tai ohi katsominen voi aiheuttaa ulkopuolisuuden tunteen ja satuttaa ainakin hetkellisesti, havaittiin yhdysvaltalaisessa Purduen yliopiston tutkimuksessa.

4. Yhteys toisiin lisää hyvinvointia, kun taas sosiaalinen eristäminen on tutkitusti terveysriski. Pelkästään tietoinen myönteisten ajatusten suuntaaminen muihin ihmisiin voi riittää luomaan yhteyden tunteen. Psychological Science -lehdessä vuonna 2013 julkaistun tutkimuksen mukaan säännöllinen hyväntahtoisuutta harjoittava meditaatio sekä vahvisti koehenkilöiden kykyä myötätuntoon että tosielämässä lisäsi myönteisiä kohtaamisia muiden kanssa.

Lähteet:

http://www.sciencedaily.com/releases/2014/07/140717141851.htmhttp://home.uchicago.edu/~jrschroeder/EpleySchroeder2014.pdfhttp://www.psychologicalscience.org/index.php/news/releases/being-ignored-hurts-even-by-a-stranger.htmlhttp://www.psychologicalscience.org/index.php/news/releases/compassion-training.html

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!