Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolme vinkkiä sovinnon tekoon

Elämä
 
Helsingin Sanomat

1. Ota etäisyyttä tunteisiisi

Riitatilanteet lähtevät tavallisesti liikkeelle voimakkaista tunteista, jotka syntyvät mieltä häiritsevistä teoista. Ennen riitaa pinnan alla väreilevät tunteet usein patoutuvat ja purkautuvat lopulta riitana. Vailla säätelyä voimakkaat tunteet synnyttävät tunnekuohuja, jolloin esimerkiksi adrenaliinin määrä elimistössä lisääntyy. Vaikka jännitystila tuntuu antavan hetkellisesti jopa lisää energiaa, voimakkaista tunteista aiheutuu elimistölle kova rasitus, jopa henkinen uupumus. Riidassa molemmat osapuolet linnoittautuvat helposti omien tunteidensa muurin taakse. Kun ottaa etäisyyttä omiin tunteisiinsa, niitä on yksinkertaisempaa tarkastella ja löytää ristiriitoihin riitelyä rakentavampia ratkaisuja.

2. Harjoittele anteeksiantoa

Opettele anteeksiantoa harjoituksella, jossa sanot hiljaa joka ilta juuri ennen nukahtamista: "Minä annan itselleni anteeksi". Jos tätä ajatellessa mieleen tulee joku muu, sano ensin hänen nimensä ja sen jälkeen: "Minä annan sinulle anteeksi". Kun oma tunnejännitys vähenee anteeksiantoharjoituksen myötä, usein myös riidan toinen osapuoli tuntee muutoksen olemuksessasi.

3. Madalla anteeksiannon kynnystä

Anteeksianto johtaa vähemmän jännittyneeseen elämään, josta on hyötyä "henkisen voimatalouden" kannalta. Kun anteeksiannon kynnys madaltuu, myös tunteiden käsittely helpottuu ja tulevien riitojen riski vähenee. Silloin puuttuu myös herkemmin asioihin, jotka ovat huonosti. Näin asioita saa selvitettyä jo ennen kuin tunteet patoutuvat ja riita syntyy.

Vinkit antoi eläkkeellä oleva psykoterapeutti Tuulikki Saaristo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!