Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näistä kiistellään

Elämä
 
Helsingin Sanomat

Vanhempien kokemuksia

 

"Isovanhempien luona lapset saavat itse käydä hakemassa kaapista karkkia, jäätelöä ja keksejä. Siitä on hankalaa huomauttaa, sillä isovanhemmat loukkaantuvat helposti ja olemme riippuvaisia heiltä saamastamme hoitoavusta."

 

"Isovanhempien mielestä pienten lasten pitäisi antaa katsoa sotauutisia, koska he eivät saa kasvaa pumpulissa."

 

"Isovanhemmat eivät vedä rajoja. Hoidossa lapsi on hajottanut pesukoneen ('kyllä 3-vuotiaan täytyy saada kokeilla kodinkoneita') ja heittänyt itseään kivellä päähän ('se halusi niin kovasti leikkiä kivien heittämistä'). Nykyään kyläilyt tapahtuvat valvotusti."

 

"Minulle on tärkeää, että ulkonäöstä puhutaan mahdollisimman vähän. Anoppi kuitenkin päivittelee lihomista, laihtumista ja muita ulkonäkökuvioita melkein joka tapaamisessa."

 

"Sukupuolirooleista on erimielisyyttä: esimerkiksi siitä, voiko pojalle ostaa vaaleanpunaista duplopakettia tai nukkea."

 

"Tietokonepelejä saa pelata kuinka paljon vain, ja kun äiti ilmestyy paikalle, todetaan lapselle, että 'sieltä se vahti nyt tulee.'"

 

Isovanhempien kokemuksia

 

"Vanhempien kännykkächättäily ei ole hyväksi lapsen kehitykselle. Lapselle pitäisi lukea ja puhua."

 

"En ymmärrä vanhempien joustamattomuutta. Miksi potalle mennään heti ruuan jälkeen, oli hätä tai ei? Huumorilla pääsee pitemmälle kuin tärkeilyllä."

 

"Minä annan helpommin periksi, kun lapsi tahtoo jotakin. Varsinaista kiistaa ei ole ollut, mutta vanhemmat antavat ymmärtää, että toimin ajattelemattomasti."

 

"Nykyinen kyselevä kasvatus eroaa omastani. Mielestäni vanhemman pitää asettaa rajoja ja selkeitä sääntöjä, jotta arki sujuu. Vanhanaikainen periaatteeni on, että lapsi opetetaan syömään ruokaa, jota on tarjolla, eikä siitä saa kronklata."

 

"Olen sanonut pojalleni, että hän on liian ankara – ihan kuten minäkin olin hänelle."

 

Lukijoiden vastaukset kerättiin HS.fi:n kyselyssä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!