Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seksi ystävän kanssa jakaa ihmiset kahteen leiriin

Ihmisillä on yllättävän vahvat mielipiteet siitä, onko hyvä idea mennä sänkyyn ystävän kanssa, Kyösti Niemelä kirjoittaa.

Elämä
 
Kyösti Niemelä
Kirjoittaja on helsinkiläinen toimittaja.

Seksi ystävien kesken jakaa mielipiteitä. Kun juttelen aiheesta ihmisten kanssa, monella on vahva näkemys puolesta tai vastaan.

Toisille seksi ystävien kesken on maailman kivoin ja luontevin asia, toisille suoranainen kauhistus.

Kyllä-leiri aloittaa yleensä sanomalla, että ystävien kanssa vietetään muutenkin aikaa. Jos ihmisten kanssa juhlii, saunoo, keskustelee vakavia, leikittää lapsia ja matkailee, niin miksei heidän kanssaan myös harrastaisi seksiä?

Ei-leirin mukaan seksi ystävien kanssa on vähän kuin seksi serkkujen kanssa. Se sekoittaa ällöttävällä tavalla kaksi läheisyyden muotoa. Kun ei-leiriläinen on ollut pidempään jonkun ystävä, hän ei välttämättä enää edes ajattele tätä seksuaalisesti.

Ajatellaanpa, että olen hyvän ystävän kanssa siidereillä, voisi kyllä-ihminen vastata. Viidennen siiderin jälkeen voimme mennä koteihimme, nukkua yksin ja masturboida aamulla krapulassa ja yksinäisyydessä. Tai sitten voimme mennä toisen kotiin, nukkua yhdessä ja harrastaa aamulla seksiä. Onko mitään syytä valita ensimmäistä?

Ei-ihmisen mielestä siihen on montakin syytä. Seksi voi pilata hyvän ystävyyden.

Sen jälkeen kun on herätty yhdessä, keskustelut ihmissuhteista eivät ole enää yhtä herkkiä ja luottamuksellisia. Voi olla kiusallista mennä juhliin, jos on harrastanut seksiä joka toisen osallistujan kanssa. Seksi aiheuttaa helposti ihastumista, minkä jälkeen mustasukkaisuus voi tulla mukaan kuvioihin.

Kyllä-ihmisten mukaan seksi päinvastoin syventää ja virkistää ystävyyttä, antaa sille oman vinkeän sivumakunsa, vähän kuin limetinlohko maissioluelle. Seksistä voi tulla ystävien kiva, yhteinen muisto tai jaettu salaisuus.

Ehkä kaiken taustalla on erilainen suhde seksiin. Kyllä-puolelle seksi on jatkoa muille ihmissuhteille, muulle elämälle ja yhdessäololle.

Ei-puolelle seksi on ihan oma elämänalueensa, jonne ei pidä tuoda muita asioita. Kyllä-puolella kaverit, ystävät, rakastajat, kumppanit ja säädöt sekoittuvat iloisesti keskenään. Ei-puolella halutaan tietää, kuka on kuka.

Onneksi ystäväpiiriini kuuluu kummankin leirin ihmisiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!