Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kerro, mitä haluat sängyssä – voit saada sen

Seksitoiveista puhuminen lisää tyytyväisyyttä ja lujittaa suhdetta, mutta seksihaluista ja tarpeista avautuminen on usein vaikeaa sekä tuoreille pareille että pitkään yhdessä eläneille. Erityisen harvoin ihmiset uskaltavat paljastaa, mistä eivät pidä, kertoo kanadalainen tutkimusyhteenveto.

Elämä
 
Anna Tommola

1. Kumppanille kannattaa ilmaista, mistä sängyssä pitää ja mistä ei. Tutkimusten mukaan seksistä puhuminen lisää siitä nauttimista. Paitsi että tieto auttaa ottamaan toiveet käytännössä huomioon, intiimien asioiden jakaminen lisää ylipäätään läheisyyttä. 

 

2. Seksistä puhumisen helppous on yhteydessä yhdyntöjen määrään ja yleisemmin seksuaaliseen tyytyväisyyteen, suomalainen Finsex-tutkimus kertoo. Liitoissa, joissa seksiasioista keskustelu tökki, oli myös isompi riski päätyä rinnakkaissuhteisiin. 

 

3. Haluista ja tarpeista avautuminen on silti usein vaikeaa sekä tuoreille pareille että pitkään yhdessä eläneille.

Erityisen harvoin ihmiset uskaltavat paljastaa, mistä eivät pidä, kertoo kanadalainen tutkimusyhteenveto. Siksi arvaukset vaikkapa siitä, miten pitkää esileikkiä toinen toivoo, ovat usein lähempänä ihmisen omia mieltymyksiä tai ennakkokäsityksiä kuin todellisuutta. 

 

4. Suu on hyvä saada auki jo turvallisuussyistä. Jos omien toiveiden ilmaisu tuntuu mahdottomalta, pahimmillaan kumppania ei uskalla pyytää käyttämään ehkäisyä tai käymään sukupuolitautitesteissä. Kommunikoinnin ja kondominkäytön väliltä on tutkimuksissa löytynyt pienehkö mutta merkitsevä yhteys. 

 

5. Jatkuva selostaminen ei ole tarpeen. Sanattomilla viesteilläkin voi kertoa asioita varsin suoraan: ei tuota, lisää tätä. Kun seksi itsessään on fyysistä, paljon tietoa kulkee kosketusten, kehon reaktioiden ja äännähdysten kautta, kun niitä herkistyy lukemaan. Toimiva sanaton viestintä seksin aikana itse asiassa lisää tyytyväisyyttä vielä enemmän kuin sanallinen, yhdysvaltalaisen Clevelandin yliopistossa tehty tutkimus kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!