Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jarkko Ruutu: Suudellessa tapahtuu kemiallinen reaktio enkä ajattele mitään

Uskon siihen, että elämässä kannattaa tehdä oikein, jääkiekkoilija Jarkko Ruutu sanoo. "Kikkailija jää kiinni ennemmin tai myöhemmin."

Elämä
 
Jaana Rinne
Milka Alanen
Jarkko Ruutu on jääkiekkoilija, olympia- ja MM-mitalisti. Suomen, Pohjois-Amerikan ja Sveitsin pääsarjoissa pelanneen Ruudun aktiiviura sijoittui vuosiin 1996–2014. Hän asuu vaimonsa ja tyttärensä kanssa Helsingin Kaartinkaupungissa. Ruudun elämäkerta Jumalainen näytelmä (Otava) ilmestyi syyskuussa.
Jarkko Ruutu on jääkiekkoilija, olympia- ja MM-mitalisti. Suomen, Pohjois-Amerikan ja Sveitsin pääsarjoissa pelanneen Ruudun aktiiviura sijoittui vuosiin 1996–2014. Hän asuu vaimonsa ja tyttärensä kanssa Helsingin Kaartinkaupungissa. Ruudun elämäkerta Jumalainen näytelmä (Otava) ilmestyi syyskuussa. Kuva: Milka Alanen

Nauran itselleni. Huumoria pitää olla. Vitsailu kuuluu jokaiseen päivääni, erityisesti silloin kun olen hölmöillyt. Niin kävi muun muassa silloin kun purin jäällä kaveria sormeen ja sain teosta kymppitonnien suuruisen rangaistuksen. Kun istuin säheltämisen jälkeen kopissa pelikiellossa, tilanne kääntyi siihen, että jätkät alkoivat vitsailla.

Keittiössä olen huono. Mutta olen hyvä syömään. Minulla ei ole poltetta ruuanlaittoon ja ehkä sen vuoksi yritykseni ovat karmeita. Joka toinen kerta tehdessäni munakkaan homma menee sananmukaisesti munilleen.

Tanssijana olen ihan surkea. Kokkaan tuhat kertaa mieluummin! En saa joraamisesta mitään irti. Olen tanssinut valssia ja tuollaista, mutta en vaan pidä siitä. Jep. Olen huono.

Jos olisin nainen, olisin poikatyttö. En olisi varmaankaan hyvä vaate- ja meikkijutuissa. Sellaiseen olen liian kärsimätön. 'Taas sulla on Jarkko hammastahnat pitkin naamaa', vaimo saattaa sanoa. Ei liene ihme, että hissi on ainoa paikka, missä näen itseni peilistä.

En koskaan unohda hyvää lapsuutta. Siihen kuuluivat tiukat rajat ja huoleton olo. Lapsuuteni oli turvallinen mutta täynnä kepposia. Joskus joku meistä joutui istumaan muurahaispesään ja sellaista.

Olen laihduttanut– no en. Päinvastoin, pitäisi syödä enemmän. En tykkää rasvaisesta ruuasta. Syötyäni pari päivää ranskalaisia ja burgereita alan kaivata vihanneksia. Tykkään mausteisesta, terveellisestä ruoasta, erityisesti thaimaalaisesta ja japanilaisesta.

Rikoin lupaukseni, kun en tullut kotiin yhdeksältä. Kello kahdeltatoista yöllä puhelin soi ja kysyttiin, koska olen tulossa. Tämän vakavammissa asioissa en lupaustani petä.

Salainen paikkani on mökillä. Laitan puhelimen pois päältä ja unohdan sen olemassaolon. Mökillä oloon liittyy muistoja lapsuudesta: veljien kanssa temmeltämistä ja siinä sivussa tehtyjä kepposia.

Tunnen kiitollisuutta, että ammattitaidostani on maksettu hyvin. Raha ei kuitenkaan ole missään vaiheessa ollut päämäärä vaan turvaa tuova sivutuote. Jotkut polttavat heti kaiken, minulle peliuralla saadut rahat ovat eläkerahani.

Minua kehutaan tunnollisuudesta. En jätä asioita puolitiehen vaan teen ne kunnolla, yleensä vähän yli. Jos ostan television, minua ei voi puijata. Otan ennen ostopäätöstä netistä selville hyvän laitteen ominaisuudet. Minua on kehuttu myös pelinlukutaidosta. Minulla oli pelaajana paljon heikkouksia, mutta keskittymiskyky oli hyvä.

Viljelen puheessa värittämistä. Mehustan ja maustan tarinoita mieleni mukaan. Vitsien mehevöittäminen kuuluu urheilupiireihin, juttuja maalataan ja pensselöidään. Riippuu seurasta, mitä ilmauksia käytän.

Suudellessa tapahtuu kemiallinen reaktio enkä ajattele mitään.

Uskon siihen, että elämässä kannattaa tehdä oikein. Kikkailija jää kiinni ennemmin tai myöhemmin.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!