Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Millainen on rikostoimittajan maailma? – Pitkän linjan ammattilainen kertoo

Elämä
 
Helsingin Sanomat
Arka paikka: Millainen on rikostoimittajan maailma?
Arka paikka: Millainen on rikostoimittajan maailma?
HSTV:n Arka paikka -ohjelman vieraana on Likaisena Harrina tunnettu rikostoimittaja, kirjailija ja kustantaja Harri Nykänen. Aina edes Nykäsen lapset eivät osanneet sanoa onko isi rosvo vai poliisi ja myös vaimon kärsivällisyyttä koeteltiin rikosvyyhtejä yökaudet nuuskivan toimittajamiehen kanssa. Arassa paikassa Harri Nykänen pohtii rikostoimittajan pelkokertoimia, tunnustaa mitä lööppiaddiktio tarkoittaa ja miltä potkut Helsingin Sanomista oikeasti tuntuivat.

Helsingin Sanomien entinen rikostoimittaja. Likaisena Harrina tunnettu kirjailija ja toimittaja Harri Nykänen on ujuttanut muistelmateoksensa Likainen Harri – 20 vuotta Erkon renkinä nimeen kaksi ironista heittoa.

Anja Snellmanin Arassa paikassa Nykänen kertoi, että Likaiseksi Harriksi häntä kutsui ensimmäisenä appiukko, eivätkä suinkaan Hesarin pomot.

Erkon rengiksikään häntä tuskin kukaan mielsi, vaikka hän tiukoissa tilanteissa piti tapanaan raportoida väärinkohtelustaan suoraan Erkolle ohi esimiesten.

Helsingin Sanomien edesmennyt päätoimittaja Keijo Kylävaara totesi, että parasta toimittaja-ainesta ovat huonosti sopeutuvat ja rähinöintiin taipuvaiset yksilöt. Entinen päätoimittaja Janne Virkkunen puolestaan nimitti omassa muistelmateoksessaan Harri Nykästä nimenomaan ”hankalaksi tapaukseksi”. Moni Nykäsen uraa seurannut on ollut näkevinään hänen juttujensa taustalla ennen muuta kyltymätöntä herravihaa.

Harri Nykänen muistetaan paitsi vallan vahtikoirana ja hyväveliketjujen paljastajana, myös kirjavista alamaailman lähdeverkostoistaan.

Aina eivät Nykäsen lapset osanneet sanoa onko isi rosvo vai poliisi ja usein on Nykäsen vaimon kärsivällisyyttäkin koeteltu rikosvyyhtejä yökaudet nuuskivan toimittajamiehen kanssa.

Anja Snellmanin juontamassa Arassa paikassa Harri Nykänen pohtii rikostoimittajan pelkokertoimia, tunnustaa mitä lööppiaddiktio tarkoittaa ja miltä potkut Helsingin Sanomista oikeasti tuntuivat.

Potkut, jotka heittivät Nykäsen lopullisesti uudelle uralle; hän on sittemmin elättänyt itsensä dekkarikirjailijana ja kustantajana.

Harvemmin muistetaan, että Nykäsen tutkivan journalistin sinnikkyys ei ole Sanomien toimittajakoulusta saati Tampereen yliopistosta kotoisin.

Nykäsen toimittajanura alkoi opistopohjalta, ja on saanut särmänsä Itä-Helsingissä kuusilapsisessa perheessä kasvaneen kundin kaikkeaepäilevästä katufiksuudesta. Alkoholisti-isä kun kanitti tarpeen vaatiessa pojan joululahjaluistimetkin.

Anja Snellmanin ohjelmassa Harri Nykänen analysoi myös nykyjournalismia, sosiaalisen median kloonaamaa arvomaailmaa ja ideologista harmoniaa. Sekä kertoo miksi hoivaa Cisse Häkkisen vanhaa Mersua.

Roni Rekomaa / Lehtikuva
Kirjailija ja rikostoimittaja Harri Nykänen vierailee torstaina HSTV:n ohjelmassa.
Kirjailija ja rikostoimittaja Harri Nykänen vierailee torstaina HSTV:n ohjelmassa.
HSTV live1
HSTV live1
Katso HSTV:n suora lähetys
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!