Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotitöihin tarpeeksi osallistuvilla miehillä on parempi seksielämä, väittää tutkimus

Elämä
 
Jarno Mela
Tiskivuorojen jakaminen reilusti voi merkitä parempaa seksielämää.
Tiskivuorojen jakaminen reilusti voi merkitä parempaa seksielämää. Kuva: Jarno Mela

Kotitöihin reilulla jaolla osallistuvilla miehillä on parempi ja aktiivisempi seksielämä kuin niillä miehillä, jotka eivät tee osuuttaan kotitöistä. Näin väittää tuore kanadalaistutkimus, jonka aineisto on kerätty Saksassa.

Tutkimuksessa oli mukana yli 1300 pariskuntaa. Miehiltä kysyttiin, kuinka paljon ja mitä kotitöitä he tekivät, ja kokivatko he osallistuvansa kodin hoitoon riittävästi. Vuotta myöhemmin miehiltä ja naisilta kysyttiin, kuinka tyytyväisiä he olivat seksielämäänsä.

Kävi ilmi, että tehtyjen kotitöiden määrä ei varsinaisesti ollut yhteydessä parien seksielämään. Sen sijaan se, kuinka reilusti miehet kokivat osallistuvansa, oli yhteydessä seksuaaliseen tyytyväisyyteen. Verrattuna miehiin, jotka kertoivat osallistuvansa kotihommiin liian vähän, reilusti osuutensa tehneet miehet harrastivat enemmän seksiä. Lisäksi nämä miehet ja heidän puolisonsa olivat tyytyväisempiä seksielämäänsä.

Tuore tutkimustulos haastaa pari vuotta sitten American Sociological Review -julkaisussa esitellyn amerikkalais-espanjalaisen tutkimuksen. Sen mukaan ne pariskunnat, joissa miehet osallistuivat perinteisesti naisten kotitöinä pidettyihin hommiin, kuten ruuanlaittoon, kaupassa käyntiin ja siivoamiseen, harrastivat vähemmän seksiä kuin ne parit, joissa vaimo vastasi pääasiassa yksin näistä hommista. Enemmän seksiä harrastaneet pariskunnat olivat puolestaan jakaneet talousaskareet perinteisiin miesten ja naisten hommiin: Naiset vastasivat ruuanlaitosta ja siivoamisesta, miehet taas puutarha-, putki- ja sähkötöistä.

Nyt julkaistun tutkimuksen toinen tekijä, professori Matt Johnson kanadalaisesta Albertan yliopistosta ei kuitenkaan usko perinteiseen jaotteluun.

"Sen sijaan, että välttelisi kotitöitä siinä toivossa, että saa enemmän seksiä, kuten aiempi tutkimus antoi ymmärtää, miehet saavat todennäköisemmin enemmän ja molempien mielestä intohimoisempaa seksiä, kun he osallistuvat kotitöihin”, Johnson sanoi Medical News Today -sivustolle.

Tutkimus julkaistiin Journal of Family Psychology -tiedelehdessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!