Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oletko mestaririitelijä vai kamala karjuja? Kokeile HS:n testillä, osaatko riidellä oikein parisuhteessa

Elämä
 

Pari kesää sitten psyko- ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio sai monta haastattelupyyntöä toimittajilta. He halusivat neuvoa lukijoille, kuinka välttää kesälomariidat. Kalliota tämä ihmetytti.

”Kyllä parisuhteessa saa riidellä. Tärkeintä on se, miten riitelee ja onnistutaanko riita sopimaan molempia tyydyttävällä tavalla”, Kallio sanoo.

Hän on pariterapeutin vastaanotollaan nähnyt pareja, jotka riidellessään nöyryyttävät toisiaan ja pareja, jotka yrittävät pitää ilmapiirin miellyttävänä ja välttelevät riitelyä viimeiseen saakka. Kummassakin mennään metsään.

”Olemme ihmisiä ja kiivastuessamme emme aina onnistu ilmaisemaan itseämme diplomaattisesti. Yhtään sen viisaampaa ei ole padota tunteita sisälleen. Vanha viisaus on, että paras tapa riidellä ei ole toisen syyttely vaan se, että avaa kumppanilleen rauhallisesti sitä, mistä oma pahan olon tunne nousee”, Kallio sanoo.

Kokeile HS:n testillä, osaatko riidellä rakentavasti. Vastaa kysymyksiin mahdollisimman todenmukaisesti, älä sen mukaan, minkä arvioit olevan oikea vaihtoehto. Näin saat rehellisen vastauksen omista riitelytaidoistasi.

Lähteet: Psyko- ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio, Väestöliiton parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Minna Oulasmaa ja Happy End – Seksuaalisesti vireät pitkät parisuhteet -kirja (WSOY).

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!