Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rakastetun ei kuulu joutua pitämään puoliaan

Elämä
 
Rosa Meriläinen
Rosa Meriläinen
Kirjoittaja on tamperelainen vapaa kirjoittaja.

Minun oli nuorena vaikea uskoa rakkauteen. En osannut ottaa vastaan rakkautta, enkä rakastaa, sillä pelkäsin niin kovasti, etten kelpaakaan sellaisena kuin olen. Yritin mukautua ja miellyttää.

Lapsuuden ja nuoruuden pelko siitä, ettei kukaan poika voi minua koskaan rakastaa, läikkyy äitiyteeni. Olisin takuulla jämäkämpi kasvattaja, jos en säännöllisesti saisi itseäni kiinni pelkäämästä, ettei lapseni enää rakastakaan minua. Se on ehdottomasti elämäni suurin pelko, joka voittaa heittämällä lapsuuden kauhukuvan ydinsodasta.

Ajatus poikani rakkauden menettämisen kivusta on niin sietämätön, että se tekee minusta ihmisenä hauraan.

Rakkaus on sitä, että sitoutuu toiseen ehdoitta. Että olemme toisillemme merkityksellisiä. Uskallamme olla ilman mitään maskeja oma itsemme ja siten osoittaa luottamusta. Rakkaus on paljaana olemista. Se on totuutta.

Minulla on ystäviä, jotka tietävät elävänsä ilman rakkautta. Se sattuu. Tunnen myös ihmisiä, jotka ovat päättäneet luopua rakkauden unelmasta.

Ihminen voi ajatella, oli sitten parisuhteessa tai ei, ettei tämän suurempaa rakkautta yksinkertaisesti ole heille tarjolla. Tai he eivät luota siihen, että riisumalla maskit ja asettumalla alttiiksi toiselle ihmiselle, sitä selviäisi järjissään.

Ihmisillä on kokemuksia riistosta, torjunnasta, väkivallasta, nöyryyttämisestä ja nujertavasta kyynisyydestä.

Parisuhteessa voi turvautua siihen, että onhan tässä kumppanuutta ja seksiä. Niitä ollaan valmiit ylläpitämään tavoilla, jotka tekevät rakkauden mahdottomaksi.

Ihailemani tieteentekijä ja menestyskirjailija, taitelijanimellä bell hooks tunnettu Gloria Jean Watkins on kirjoittanut siitä, miten naiset mieluusti lukevat miesten kirjoittamia kirjoja siitä, miten naiset ja miehet ovat keskenään niin erilaisia, etteivät he voikaan ymmärtää toisiaan.

Ajatus helpottaa: huh, minussa ja parisuhteessani ei ole mitään vikaa. Tältä sen kuuluukin tuntua. Minä kerron teille: kommunikaatio on mahdollista.

Minä uskon rakkauteen. Ei ihmistä ole tuomittu väärinymmärretyksi. Rakkaus on oikeudenmukaisuutta. Toisin sanoen, ei ole rakkautta ilman oikeutta. Rakastetun ei kuulu joutua pitämään puoliaan.

Tiedän monia, jotka rakkauden edessä ovat avuttomia neuvottelemaan rahasta ja ajasta, omista oikeuksistaan. Siksi, että rakkaus ei ole kuin työpaikka, jossa pitää kyynärpäin raivata tietään. Jos rakastaa, pitää voida luottaa siihen, että tuo toinen on minun puolellani ja haluaa minulle samaa kuin itselleen. Sillä oikeudenmukaisuuden puute rappeuttaa kunnioituksen.

Halaan kaikkia teitä, jotka olette alistuneet huonoon kohteluun, koska uskalsitte rakastaa. Olette monin verroin väärintekijöitä vahvempia.

Minusta on väärin sanoa, että vain rakastamalla itseään voi rakastaa toista. Kumpi muka on ensin?

Yksin on vaikea itseään rakastaa, sillä rakkauden juuret ovat hoivassa, huomiossa, kiintymyksessä ja jaetussa ilossa.

Rakkaus synnyttää rakkautta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!