Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taaperoille tehty rusinatesti ennakoi, kuinka lapsi pärjää isompana koulussa

Elämä
 

Taaperoikäisille tehty yksinkertainen rusinatesti onnistui ennakoimaan lasten tulevaa koulumenestystä. Brittiläisessä Warwickin yliopistossa selvitettiin, kuinka kauan 20 kuukauden ikäiset lapset malttoivat olla koskematta rusinaan, joka oli asetettu heidän eteensä muovikupin alle.

Testiin osallistuneista 500 lapsesta 37 prosenttia odotti korkeintaan 10 sekuntia ennen kuin koski rusinaan. 39 prosenttia odotti 11–59 sekuntia, ja 24 prosenttia odotti minuutin ajan.

Seitsemän vuotta myöhemmin sama ryhmä lapsia osallistui keskittymiskykyä sekä luku-, kirjoitus- ja matematiikan taitoa mittaaviin testeihin. Tutkijat huomasivat, että ne lapset, jotka olivat syntyneet ennenaikaisesti eli 25–38 raskausviikon välillä, pärjäsivät huonommin itsekuria vaativassa rusinatehtävässä ja myöhemmin myös koulussa.

Jo aiemmissa tutkimuksissa on havaittu, että ennenaikaisesti syntyneillä lapsilla on todennäköisemmin keskittymis- tai oppimisvaikeuksia. Brittitutkijoiden mukaan rusinatesti saattaakin olla hyvä keino selvittää jo aikaisessa vaiheessa, millä lapsilla on isompana riski kärsiä keskittymis- ja oppimisvaikeuksista.

Tutkimus julkaistiin The Journal of Pediatricsissa. Siitä uutisoi Medical News Today.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!