Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koulukiusaaminen muutti ohjaaja Arto Halosen

Elämä
 
Helsingin Sanomat

Elokuvaohjaaja Arto Halonen oli ala-asteella luokan pomo, itsevarma ja hallitseva, luokan näytelmien käsikirjoittaja. Kunnes asetelma muuttui. Kaveriporukka käänsi selkänsä, ja Halosesta tuli luokan kiusattu.

Läpi yläasteen jatkunut kiusaaminen vaikutti Halosen itsetuntoon niin, että monet asiat elämässä muuttuivat haasteellisiksi ja esimerkiksi ura elokuvaohjaajaksi on ollut epätyypillinen. Taide- ja elokuvakoulujen sijasta Halonen on itseoppinut ohjaaja.

Töissään, monissa dokumentti- ja fiktioelokuvissa Arto Halonen on nostanut päähenkilöksi haavoittuvassa asemassaolevan ihmisen, jota ympäristö karsastaa tai pilkkaa. Uusimmassa elokuvassaan Valkoinen raivo Halonen kuvaa nimenomaan rankkaa koulukiusaamista ja sen synnyttämää kostofantisointia, Valkoista raivoa.

Arto Haloselta on mennyt vuosia ennen kuin hän on pystynyt puhumaan kiusaamiskokemuksistaan. Anja Snellmanin juontamassa HSTV:n Arka paikka -ohjelmassa hän kertoo millaisia seurauksia kaltoinkohtelusta on taiteilijalle ollut, myös yksityiselämässä.

Jussi Nukari / Lehtikuva
Elokuvaohjaaja Arto Halonen
Elokuvaohjaaja Arto Halonen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!