Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin ostat lahjan, joka ilahduttaa varmasti

Tutkimusten mukaan toiveen täyttyminen ilahduttaa enemmän kuin yllätys, vaikka lahjan antaja luulee yleensä toisin.

Elämä
 
Anna Tommola

1. Lahjan antaminen kannattaa, sillä toisen muistamisesta saa palkkioksi hyvän mielen. Ilmiö on todennettu myös tieteellisesti. Rahan käyttäminen muiden hyväksi lisää onnellisuutta enemmän kuin itselle ostaminen, kertoo Science-lehdessä vuonna 2009 julkaistu tutkimus.

2. Lahjaideat kannattaa miettiä yksi ihminen kerrallaan. Silloin lahjoista tulee osuvampia ja henkilökohtaisempia.

Hankkiessaan samalla kertaa lahjoja useammalle saajalle joulushoppailijat pyrkivät löytämään mahdollisimman vaihtelevia lahjoja. Samalla he eivät kuitenkaan tule miettineeksi yhtä paljon sitä, mistä itse kukin todella pitää, kertoo Journal of Consumer Research -lehdessä julkaistu yhdysvaltalaistutkimus.

3. Jos läheinen kertoo suoraan lahjatoiveistaan, niitä kannattaa kuunnella. Hän todennäköisesti arvostaa sitä.

Stanfordin ja Harvardin tutkijat havaitsivat useissa eri koeasetelmissa, että vastaanottajat pitivät toivelahjoja ajattelevaisempana ja henkilökohtaisempana vaihtoehtona kuin antajan itse spontaanisti valitsemaa lahjaa. Lahjan antajat sitä vastoin olettivat tekevänsä vaikutuksen yllättämällä.

4. Lahja ei ole vain materiaa, vaan ikivanha, yleisinhimillinen tapa viestiä ja hoitaa suhteita. Tehokkaimmin välit lähentyvät, kun toiselle tarjoaa lahjaksi tunteita herättävän kokemuksen.

Pennsylvanian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan elämyslahjat vahvistavat ihmisten välistä yhteyttä enemmän kuin tavaralahjat. Elämyslahjojen, kuten teatteri-, elokuva- ja konserttilippujen, suosio onkin kasvanut suomalaisten parissa, kertoo Nordean TNS Gallupilla teettämä tuore kysely.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!