Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pokaajien veljeskunnan oppi-isä päätyi seksiriippuvaisten katkaisuhoitoon ja se ilahduttaa

Elämä
 
Elina Tanskanen
Kirjoittaja on toimittaja, seksuaaliterapeutti ja logoterapeutti.

Puoliammattimaisista iskemistaiteilijoista eli pickup artisteista tuli maailmanlaajuisesti tunnettuja, kun amerikkalaisjournalisti Neil Strauss julkaisi 2000-luvun puolivälissä kirjansa Pelimies: Alaston totuus pokaajien veljeskunnasta.

Opuksessa harjoiteltiin muun muassa neggausta eli ikävien kommenttien heittelyä iskettäville. Ei ihme, että minäkin aloittelevana ihmissuhdeasiantuntijana koin tarpeelliseksi jakaa varoittavia sanoja pelimiehistä, jotta heidän kohteensa osaisivat pitää varansa ja antaisivat tilaisuuden tullen saalistajien maistaa omaa lääkettään.

Se, että opettelee vuorovaikutustaitoja ja saa itsevarmuutta, on tietenkin plussaa, oli mitä sukupuolta tahansa. Se, että manipuloi muita ihmisiä päästäkseen haluamaansa tavoitteeseen, on vastenmielistä, oli mitä sukupuolta tahansa.

Pelimiesten manuaaleissa tavoite tuntuu aina olevan pesän saaminen mahdollisimman näpsäkästi, luki niitä miten päin tahansa.

Jo pelaamisesta puhuminen sisältää ajatuksen siitä, että pelin myötä joku häviää ja joku voittaa, mikä on omiaan vähättelemään ja esineellistämään miehiä ja naisia.

Pelimieskulttuuri on kehittynyt kymmenessä vuodessa yhä kyseenalaisempaan suuntaan. Oma lukunsa ovat pokausgurut, jotka yllyttävät seksuaaliseen häirintään, jopa väkivaltaan, sekä nettiyhteisö, joka on omistautunut iskemisartistien vihaamiselle sen vuoksi, että heidän oppinsa eivät tuota tulosta.

Sen vuoksi ilahduin kovasti, kun luin Straussin uuden kirjan, jossa tunnettu pelimieskirjailija tutkaileekin kriittisesti itseään. Kirja kantaa mahtipontista nimeä The Truth: An Uncomfortable Book About Relationships.

(Hyppää seuraavien kappaleiden yli, mikäli haluat välttää juonipaljastukset).

Kirjansa alussa Strauss lähtee perusteelliselle seksi- ja suhdeodysseialle petettyään sydämeltäänkin kaunista mallityttöystäväänsä tämän hyvän ystävän kanssa. Strauss päätyy seksiriippuvaisille tarkoitettuun katkaisuhoitoon ja luotaamaan monisuhteisuuden monimutkaisuuksia.

Etsikkoaika tuottaa tulosta: kirjailijan läheisyyskammon jäljet johtavat sylttytehtaalle ja hän alkaa käsitellä lapsuudenperheensä ongelmia.

Kuten Strausskin toteaa, pickup artistien peräänkuuluttamaa itsevarmuutta ei voi saada ilman itsetuntemusta. Itsetuntemus taas auttaa ihmistuntemuksen kehittämisessä, mikä – yllätys, yllätys – helpottaa ihmissuhteiden luomista ja ylläpitämistä.

Jos olet hukassa itsesi kanssa, eksyt todennäköisesti suhteissasikin, etenkin jos ne saavat alkunsa keinolla millä hyvänsä.

Kirjoittaja on toimittaja, seksuaalineuvoja ja logoterapeutti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!