Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laihduin 12 kiloa, kun luovuin leivästä ja pastasta, sanoo Arto Nyberg

Toimittaja Arto Nyberg vastasi HS:n kysymyksiin terveydestä ja elintavoista.

Elämä
 
Alanen Milka
Kuva: Alanen Milka

Koulussa en osannut piirtää, enkä osaa vieläkään. Eniten minua kiinnostivat maantieto, historia, yhteiskuntaoppi ja englanti.

Ihailen ihmiskunnan kykyä linkuttaa eteenpäin.

Kun aamulla avaan silmäni, näen kirjahyllyn. Kirjoja on hyllyssä ihan hemmetisti, ja välillä mietin, pitäisikö niitä viedä divariin. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, ainoastaan scifiä tai dekkareita luen vain työn puolesta.

Tätä neuvoa en aio noudattaa: ”varo” ja ”harkitse nyt vielä kerran”. Tuntuu, että kotona aina varoiteltiin kaikesta, eikä sanottu, että nauti! Elämässäni olen luottanut punk-eetokseen: saa tehdä, vaikkei osaa. Ehkä se on myös näkynyt kaikessa, mitä olen tehnyt.

En koskaan unohda sissiväijytykseen joutumista Tadžikistanissa 1995. Olin Punaisen ristin avustustyöntekijänä, kun joukko aseistautuneita miehiä pysäytti automme vuoristotiellä. Tilanne oli pelottava, kunnes huomasin, että yksi miehistä huojui hieman. Ajattelin, että kyllä kännisten kanssa aina toimeen tullaan. Lopulta paikalle tuli vanhempi mies, joka pani hyökkääjät järjestykseen. Meille hän osoitti elekielellä, ettei tapauksesta paranisi puhua viranomaisille.

Inhoan liian hiilihapollista ja mautonta pullo-olutta.

Treenaan noin neljä kertaa viikossa. Tiistaisin ja perjantaisin on lätkävuoro, ja muina päivinä käyn salilla. Sunnuntaisin ennen lähetystä käyn tunnista kahteen kestävällä kävelylenkillä.

En ole laihduttanut, mutta vuosi sitten lopetin leivän, pastan ja pizzan syömisen, ja painan nyt kaksitoista kiloa vähemmän. Koska olo keveni, myös urheilu alkoi maittaa ihan eri tavalla.

Treenitavoitteeni on pysyä mahdollisimman pitkään poissa lääkärin vastaanotolta.

Keittiössä on parhaat bileet. Siellä luen, syön, keskustelen ja taivastelen maailman menoa.

Eläkkeellä aion saavuttaa sadannen itsenäisen valtion tavoitteen matkailijana. Tällä hetkellä saldoni on 55 maata.

Itkettää, kun en kauhean helposti liikutu, saati itke. Viimeksi taisin liikuttua, kun olin Nälkäpäivänä lipaskerääjänä ystäväni, toimittaja Rauli Virtasen kanssa. Liikutuin siitä, kuinka paljon ihmiset antoivat rahaa. Siinä kohtaa joutui vähän nieleskelemään.

Tanssijana olen hidas ja kankea. Olen naimisissa entisen tanssijan kanssa, niin minun ei ole tarvinnut opetella.

Arpeni ovat polvessani. Se on operoitu yhteensä yhdeksän kertaa rappeutuman takia. En voi harrastaa polven takia tärinäliikuntaa. Kun vanhenen tarpeeksi, saan keinonivelen.

En ikinä uskaltaisi hypätä uudestaan laskuvarjohyppyä. Vuonna 1996 tein tandemhypyn 3 000 metristä. Se oli hirveää, huusin kuin syötävä.

Salainen paheeni on autoilu. Asun keskustassa, joten en välttämättä tarvitsisi autoa. Autossa voi kokea valheellisen vapaudentunteen ja soittaa kovaa kolmen soinnun rokkia ilman, että kukaan häiriintyy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!