Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nössöprinsessat vaihtoon

Satujen passiivisten kruunupäiden tilalle tarvitaan nykyaikaisia sankariprinsessoja, kirjoittaa Paula Noronen kolumnissaan.

Elämä
 
Paula Noronen
Kirjoittaja on Torstain kolumnisti.

Tyttäremme rakastaa Disneyn Frozen-elokuvaa. Hyvä niin, sillä elokuvan prinsessat Anna ja Elsa ovat tiukkoja mimmejä, jotka tappelevat susien kanssa ja pyörittävät sulhasehdokkaiden sijaan valtakuntaansa. Sen sijaan odotan huolestuneena, koska tyttäremme tarttuu Disneyn suodattamiin klassikkosatuihin, joissa nössöt kruunupäät kyhjöttävät tornissa lettiään kasvattaen ja syövät myrkkyomenoita siniset silmät räpsyen.

Ehdotankin, että nämä laimeat tarinat ”frozennetaan” ensi tilassa vastaamaan 2000-luvun tyttöjen arvomaailmaa.

Tuhkimo. Tuhkimo asuu ilkeiden äiti- ja sisarpuoliensa kanssa linnassa. Hyvä haltiatar kertoo hänen pääsevän juhliin ja taikoo ryysyjen tilalle mekon ja kurpitsavaunun. Tuhkimo laittaa lasikengän myyntiin FB-kirppikselle ja kiskoo jalkaan tennarit. Epäkäytännölliset vaunut hän vaihtaa Kovasen taksiin. Tuhkimo poistuu juhlista ennen puoltayötä, koska taksijonot ovat näin pikkujouluaikaan mahdottomat. Prinssi haluaisi naimisiin, mutta Tuhkimo vastaa, että hänet löytää Tinderistä.

Prinsessa Ruusunen. Paha haltiatar ilmoittaa, että Ruusunen kuolee pistäessään sormensa värttinään 16-vuotispäivillään. Matkalla Robinin ikärajattomalta keikalta kotiin Ruusunen muistaa värttinäkirouksen ja murtautuu museoon kokeilemaan, voisiko se pitää paikkansa. Ruusunen nukahtaa ennen kuin Securitaksen auto kaartaa paikalle. Prinssi herättää suudelmallaan Ruususen ja kosii häntä. ”Ei kiitos”, Ruusunen vastaa. ”Olen nukkunut sata vuotta, ja nyt alan rakentaa uraa.”

Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Lumikin äitipuolella on taikapeili, jolta hänellä on tapana kysyä, ken on maassa kaunehin. Eräänä päivänä peilin ohjelmisto päivittyy, ja se ilmoittaa Lumikin olevan kaunein.

Raivostunut äitipuoli ajaa Lumikin metsään. Seitsemän kääpiötä haluavat hänet taloudenhoitajakseen, mutta Lumikki ei ota työtä vastaan, koska siitä maksetaan yhtä paljon kuin hän saisi työttömänä ollessaan. Äitipuoli yrittää myrkyttää kannustinloukussa kärvistelevän Lumikin. Lumikki herää ja alkaa seurustella prinssin kanssa, mutta jättää tämän ihastuttuaan yhteen porilaiseen Jouniin.

Kirjoittaja on lastenkirjailija ja äiti perheessä, jossa on kaksi äitiä ja kaksi lasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!