Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tamponin tavoin käytettävän musiikkisoittimen uskotaan aktivoivan sikiötä

Elämä
 
Tamponin kaltainen Babypod suunniteltiin sikiöiden musiikkisoittimeksi
Tamponin kaltainen Babypod suunniteltiin sikiöiden musiikkisoittimeksi
Espanjalaistutkimuksen mukaan naisen vaginaan sijoitettu soitin sai sikiöissä aikaan normaalia musiikkia voimakkaamman reaktion. "Kun musiikkia soitettiin vaginansisäisesti, peräti 87 prosenttia sikiöistä liikutti suutaan ja kieltään ja noin puolet heistä availi leukojaan”, kertoi tutkimusryhmää vetänyt lääkäri uutistoimisto Reutersille.

Vatsassa kasvava sikiö aistii tarkkaavaisesti ympäristöstä tulevia ärsykkeitä, varsinkin musiikkia, sillä kuuloaisti on sikiölle olennainen aisti.

Tutkimusten mukaan raskauden aikainen musiikki vaikuttavan sikiöön positiivisesti.

Musiikki vahvistaa äidin ja syntymättömän lapsen vuorovaikutusta, mahdollisesti jopa parantaa lapsen myöhempää kielenkehitystä.

Aiemmissa tutkimuksissa on käynyt ilmi, että sikiö pystyy oppimaan musiikkia uskomattoman tarkasti. Jopa niin tarkasti, että melodia jää vauvoille mieleen yksittäisen sävelen tarkkuudella. Lisää aiheesta ja odottavien äitien musiikkiryhmistä voi lukea täältä.

Espanjalaistutkijat menivät kuitenkin aiempia johtopäätöksiä pidemmälle kartoittaessaan odotuksen aikaisen musiikin vaikutusta sikiöön.

Tutkimukseen osallistuneet toistasataa raskaana ollutta naista jaettiin kolmeen ryhmään, joista yhdessä naisille soitettiin musiikkia normaalisti, toista ei altistettu lainkaan musiikille ja kolmannen ryhmän sikiöille tarjoiltiin musiikkia vaginan kautta soitettuna. Testimusiikkina käytettiin Johann Sebastian Bachin tuotantoa.

Barcelonassa toiminutta ryhmää vetänyt lääkäri Marisa López Teijón tuli johtopäätökseen, että vaginan kautta soitettu musiikki vaikutti sikiöön enemmän kuin muunlainen musiikki.

”Kuudennentoista raskausviikon jälkeen sikiö pystyy vastaanottamaan musiikillista stimulointia. Kun musiikkia soitettiin vaginansisäisesti, peräti 87 prosenttia sikiöistä liikutti suutaan ja kieltään ja noin puolet heistä availi leukojaan”, lääkäri sanoi uutistoimisto Reutersille.

Fetal facial expression in response to intravaginal music emission -tutkimus julkaistiin brittiläisessä ultraäänikuvaamiseen keskittyneessä Ultrasound journal of the British Medical Ultrasound Society -julkaisussa.

Havainnon jälkeen markkinoille tuli nopeasti Babypod.

Kyse on musiikkisoittimesta, jossa tamponin tavoin vaginaan laitettava suukappale suuntaa musiikin suoraan kohtuun.

Valmistajan mukaan laitteen tuottama musiikki ei ylitä normaalin puheäänen voimakkuutta, mutta siitä huolimatta sitä ei tulisi käyttää kuin 10-20 minuuttia päivässä, jotta musiikki ei häiritsisi sikiön unirytmiä.

Espanjassa järjestettiin joulun alla ensimmäinen sikiöille suunnattu konsertti.

Kymmenkunta raskaana ollutta naista tarjosi espanjalaislaulaja Sorayan esittämiä joululauluja sikiöilleen Babypodin välityksellä.

”Oli mahtavaa kokea, miten poikani vastasi liikkeillään laulun melodiaan. On todella liikuttavaa tietää, että me molemmat kuuntelimme samaa kappaletta, tämä on ensimmäinen yhteinen kokemuksemme”, sanoi konserttiin osallistunut Marta Tapia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!