Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lemmikin hankkiminen on terveysteko

Eläimen silittely lohduttaa, laskee verenpainetta ja voi torjua sydäntauteja.

Elämä
 
Anna Tommola

1. Lemmikkieläin tarjoaa seuraa, puuhaa ja sisältöä elämään. Eläimen läsnäolo edistää useiden tutkimusten mukaan myös ihmisten välistä vuorovaikutusta ja helpottaa tutustumista. Eläimen läheisyys vähentää aggressioita ja lisää empatiaa.

2. Pehmoisen otuksen silittäminen vähentää stressiä, laskee sydämen sykettä ja piristää mieltä. Lemmikin läsnäolo voi myös lohduttaa surussa, lievittää ahdistusta ja masennusta sekä nopeuttaa sairauksista toipumista. Frontiers in Psychology -lehdessä julkaistun tutkimuskatsauksen mukaan monia hyötyjä selittää kiintymys- ja mielihyvähormoni oksitosiini, jonka tuotantoa eläimen läheisyys lisää.

3. Lemmikin, erityisesti koiran, omistajat sairastuvat muita harvemmin sydänsairauksiin. Yhdysvaltalaisen sydänjärjestön julkaiseman tutkimuskatsauksen mukaan suoraa syy-yhteyttä ei ole osoitettu, mutta on mahdollista, että säännöllinen ulkoilu lemmikin kanssa vähentää riskitekijöitä. Koiraihmiset liikkuvat 54 prosenttia muita todennäköisemmin terveyssuositusten mukaisesti. Lemmikki ehkäisee myös korkeaa verenpainetta ja kolesterolia.

4. Varhaiset eläinkontaktit ehkäisevät allergioiden syntymistä. Altistuminen koiralle torjuu hengitystietulehduksia lapsen ensimmäisinä elinvuosina. Suomalaistutkimuksessa vuodelta 2014 saatiin viitteitä siitä, että koirakontakti varhaislapsuudessa suojaisi myös nuoruustyypin diabetekselta.

5. Lemmikkiä ei pidä hankkia vain lääkkeeksi. Sen hyvinvoinnista huolehtiminen vaatii sitoutumista, aikaa ja rahaa. Eläimiä pääsee onneksi silittelemään myös ystävän luona, kotieläinpuistoissa tai yhä useammin myös kouluissa, hoitolaitoksissa ja kirjastoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!