Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiantuntija: Ebola-tervehdys olisi kättelyä turvallisempi flunssa-aikaan

Flunssakautena kättelyä olisi tartuntariskin vuoksi syytä välttää. Korvaavaa elettä on kuitenkin vaikea löytää, sanoo asiantuntija.

Elämä
 
Juha Matias Lehtonen
Pekka Elomaa
Kuva: Pekka Elomaa

Miksi tervehdimme toisiamme kättelemällä, Turun yliopiston tapakulttuurin tutkija Annakaisa Suominen?

”Kättely on toiminut tervehdyksenä ja uskollisuuden ilmauksena jo antiikin aikana, mutta vasta 1800-luvulla siitä tuli osa jokapäiväistä kanssakäymistä.

Kyseessä on kätevä ja monitasoinen ele. Kättelyn avulla voidaan viestiä humaaneja arvoja, kuten toisten kunnioittamista ja huomioon ottamista. Toisaalta se toimii selkeänä sopimuksen tai luottamuksen symbolina.

Kättely on eleenä myös moniaistimellinen. Kätellessään ihmiset ikään kuin tunnustelevat toisiaan. Siinä tuntoaisti ja tunneaistimukset nivoutuvat yhteen.

Flunssakautena kättelyä olisi tartuntariskin vuoksi syytä välttää. Korvaavaa elettä on kuitenkin vaikea löytää, etenkin, jos halutaan säilyttää tervehdyksessä jonkinlainen fyysinen kontakti. Yksi vaihtoehto olisi rystystervehdys, toinen niin sanottu ebola-tervehdys, jossa kyynärpäät liitetään yhteen.

Eri asia on, kuka haluaa lyödä rystysiä yhteen työhaastattelussa tai tarjota kyynärpäätään asuntokauppojen päätteeksi. Tapakulttuurin muuttaminen voi vaatia tietynlaista pioneerihenkeä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!