Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi puhelun lopettaminen on kiusallista? Asiantuntija selittää

Erityisen haastavaksi puhelun lopettamisen tekee se, ettei toisen kasvoja ja muuta elekieltä voi nähdä, sanoo keskusteluntutkija Mia Raitaniemi.

Elämä
 
Juha Matias Lehtonen
Kristiina Lehto
Kuva: Kristiina Lehto

Keskusteluntutkija Mia Raitaniemi Turun yliopistosta:

”On ikävää keskeyttää puhelinkeskustelu kaverin kanssa, koska keskustelukumppanille ei haluta tuottaa pahaa mieltä. Erityisen haastavaksi puhelun lopettamisen tekee se, ettei toisen kasvoja ja muuta elekieltä voi nähdä. Siksi lopettamisaie pitää viestiä korostetuilla äänenpainoilla tai fraaseilla, kuten ”mä voisin tässä pikkuhiljaa alkaa...”.

Puhelun lopettamista voi helpottaa viittamalla tuleviin kohtaamisiin, esimerkiksi sanomalla ystävälle ”soitellaan taas” tai ”nähdään sitten maanantaina”.

Viralliset asiointipuhelut ovat vaikeita ja kiusallisia etenkin nuorille aikuisille, joilla ei ole niiden hoitamisesta aiempaa kokemusta. Myös ihmiset, jotka kärsivät sosiaalisesta ahdistuksesta, voivat kokea puhelinkeskustelujen hallitsemisen vaikeaksi.

Puhelun lopettamista pidetään haasteellisena tilanteena kaikkialla maailmassa. Koska suomen puhujia on verrattain vähän, puhelun lopettamisen rutiinit eivät ole meillä yhtä vakiintuneita kuin esimerkiksi saksankielisellä alueella, jossa ongelma koetaan vähäisemmäksi.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!