Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vinkki deitti-iltaan – löytäkää yhteinen inhokki

Huono elokuva deiteillä ei haittaa, sillä sitä voi haukkua yhdessä oluen ääressä, kirjoittaa Kyösti Niemelä.

Elämä
 
Kyösti Niemelä
Kirjoittaja on helsinkiläinen toimittaja.

Deitti-ilmoituksissa ihmiset usein kertovat, mistä he tykkäävät. Kissoista, salmiakista, moottoripyöristä, Barcelonasta, tatuoinneista, golfista ja tietysti monenlaisista kulttuurituotteista. Ilmoituksessa voi olla pitkä lista musiikkia, elokuvia, tv-sarjoja ja joskus kirjojakin.

Mutta meitä eivät määritä vain sydämet vaan myös ruksit, eivät vain aahit vaan myös yökit. Ihmiset voisivat löytää keskinäisen yhteyden myös inhoamisen kautta.

Tottakai on kivaa, mikäli deittini pitää esimerkiksi Jane Austenista, Outkastista ja elokuva-arkistosta, koska minäkin pidän niistä. Ei se kuitenkaan minua välittömästi sytyttäisi. Mutta jos joku kertoisi inhoavansa Ian McEwanin omahyväistä ja konservatiivista romaania Amsterdam, kiinnostuisin samantien. Se lupailisi sielujen sympatiaa.

Suvaitsemattomuuden ja sodan kaltaisten asioiden inhoaminen ei kerro mitään, mutta kirjojen ja elokuvien jo jotain.

Sama koskee toisten käytöstä. Olisi hyvä merkki, jos toinenkin inhoaisi ihmisiä, jotka keskustelevat konserteissa, tai ihmisiä, jotka eivät vaivaudu piilottamaan salakuuntelemistaan. Sellainen ennustaisi, että neuroosimme ja etiikkamme saattaisivat mätsätä.

On ylipäänsä usein ihanaa haukkua toisen ihmisen kanssa jonkun kolmannen käytöstä. Joskus tuntuu vapauttavalta saada tietää, että joku muukin ajattelee samalla tavalla, että ongelma en ehkä olekaan minä vaan se toinen ihminen. Ja niinhän asia yleensä on.

Varsinkin, jos vähän ujostelee tai nolostelee inhokkiaan, on tärkeää päästä puhumaan aiheesta samanmielisessä seurassa.

Mikäli siis deiteillä nähty elokuva osoittautuu huonoksi, se ei ole välttämättä katastrofi. Kun elokuvaa haukkuu yhdessä oluella, voi saavuttaa deittikumppanin kanssa syvemmän yhteyden kuin mitä ihan kohtalainen elokuva aiheuttaisi.

Tietenkään inhon ei pidä päästä liian suureen rooliin deiteillä, eikä muutenkaan elämässä. En halua negatiivisuuden vievän liian suurta osaa lounaskeskusteluistani. Pitää varoa paasaamasta. Mutta inho voi vähintäänkin antaa kahden ihmisen väliselle yhteydelle ihastuttavan mausteen. Me emme ole vain mitä rakastamme, me olemme myös mitä inhoamme.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!