Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiantuntijat tyrmäävät perussuomalaisten nuorten näkemyksen sukupuolesta: ”Sukupuoli on moninainen sekä biologisesti että kulttuurisesti”

Perussuomalaiset nuoret aloitti #tyttö_poika-nimisen kampanjan, joka ”kehottaa suomalaisia sukupuolivallankumoukseen – vastoin feminismin pyrkimyksiä kyseenalaistaa sukupuolet”.

Elämä
 
Mika Ranta
Kannanotossaan Perussuomalaiset nuoret kirjoittaa, että sukupuolten kyseenalaistaminen hämmentää nuoria, ja järjestö ”kehottaa kasvattajia ja vanhempia olemaan laittamatta lapsiaan tällaisten trendivirtausten kokeiksi”.
Kannanotossaan Perussuomalaiset nuoret kirjoittaa, että sukupuolten kyseenalaistaminen hämmentää nuoria, ja järjestö ”kehottaa kasvattajia ja vanhempia olemaan laittamatta lapsiaan tällaisten trendivirtausten kokeiksi”. Kuva: Mika Ranta

Kehitysbiologian professori Hannu Sariola Helsingin yliopistosta tyrmää Perussuomalaiset nuoret -järjestön näkemyksen vain kahdesta sukupuolesta.

Perussuomalaiset nuoret aloitti torstaina #tyttö_poika-nimisen kampanjan, joka ”kehottaa suomalaisia sukupuolivallankumoukseen – vastoin feminismin pyrkimyksiä kyseenalaistaa sukupuolet”. Kampanjasta kertoi aiemmin torstaina HS:n Nyt-liite.

Järjestön tiedotteessa toinen varapuheenjohtaja Tiina Palovuori väittää, että kaksi sukupuolta määrittyy suoraan geeneistä, eikä sitä voi kieltää tai muuttaa.

Hannu Sariolan mielestä perussuomalaisten näkemys on ”propagandaa” ja ”ultrakonservatiivinen näkemys”.

”Näkemys heijastelee ideaalista maailmaa, jossa ei ole virheitä, mutta emme elä sellaisessa maailmassa”, Sariola sanoo.

Professori muistuttaa, että maailmassa syntyy hyvin paljon lapsia, joiden biologinen sukupuoli on epäselvä.

Intersukupuolisilla ihmisillä on synnynnäisesti sekä tytön että pojan kehon piirteitä. Vastasyntyneellä vauvalla voi esimerkiksi olla naisen kromosomit, mutta silti hänen ulkoiset sukupuolielimensä muistuttavat enemmän pojan kuin tytön sukupuolielimiä. Tai lapsella voi olla tytön ulkoiset sukupuolielimet mutta ei munasarjoja eikä kohtua, vaan piilokivekset ja miehen kromosomit.

Lisäksi on paljon aikuisia, joiden sukupuolinen identiteetti on erilainen kuin heidän ruumiinsa.

Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksen tohtorikoulutuksessa opiskelevan Heta Rundgrenin mukaan biologisesti tarkasteltuna sukupuolisuus näyttäytyy moninaisena. Kaksijakoinen sukupuoliajattelu tulee usein kulttuurin ja kielenkäytön puolelta.

”Sukupuolisuus on moninainen ilmiö sekä biologisesti että kulttuurisesti. Ajatus, jonka mukaan mies on vain mies ja nainen vain nainen, on jäykkä määritelmä. Siinä kielletään sekin, että naisellisina ja maskuliinisina pidetyt piirteet sekoittuvat ja menevät päällekkäin ihmisissä”, Rundgren sanoo.

Kannanotossaan Perussuomalaiset nuoret kirjoittaa, että sukupuolten kyseenalaistaminen hämmentää nuoria, ja järjestö ”kehottaa kasvattajia ja vanhempia olemaan laittamatta lapsiaan tällaisten trendivirtausten kokeiksi”.

Rundgrenin mukaan sukupuolen moninaisuutta ei pitäisi pelätä.

”Varmasti perussuomalaisissakin on nuoria, jotka pohtivat feminiinisiä ja maskuliinisia piirteitä itsessään. Kokemuksia sukupuolesta olisi tärkeä vaihtaa erilaisten ihmisten kesken, jolloin hämmennys voi muuttua keskusteluksi. Sukupuolisuudesta on olemassa paljon tietoa ja tutkimusta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!