Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiukka dieetti ei laihduta – viisi syytä välttää ääriratkaisuja

Työnteossa, urheilussa, syömisessä ja juomisessa kultainen keskitie on usein terveellisin.

Elämä
 
Anna Tommola
Satu Kettunen
Kuva: Satu Kettunen

1. Niin työssä kuin levossa kannattaa välttää ääripäitä. Liiallinen raataminen masentaa, vie yöunet ja haittaa älyllistä suoriutumista, Työterveyslaitos kertoo.

Jos taas ei tee mitään mielekästä, voi ikävystyä. Brittitutkijoiden mukaan tylsyys taas on usein yhteydessä heikkoon terveyteen ja riskiin kuolla nuorempana.

2. Kovaa juoksevien kuolleisuus on suurempi kuin kevyesti hölkkäävien – sama kuin liikkumattomilla, kertoo viime vuonna julkaistu tanskalaistutkimus.

Paras vaihtoehto oli pari kolme lenkkiä viikossa, yhteensä tunnista kahteen ja puoleen. Maltillista liikuntaa puoltaa myös saksalaistutkimus, jossa päivittäinen tehotreeni tuplasi sydäntautia potevien riskin kuolla sydänkohtaukseen tai aivohalvaukseen.

3. Tiukat dieetit eivät kohenna terveyttä eivätkä pudota kiloja, vaan usein päinvastoin, todettiin Kalifornian yliopiston tutkimusyhteenvedossa. Ehdottomissa ruokasäännöissä on vaikea pysyä. Jos sortuu, ahmiikin saman tien monin verroin, kun peli on jo menetetty.

4. Vaikka ehdottomuus ei aina kannata, myöskään ”kaikkea kohtuudella” -periaate ei välttämättä johda tasapainoiseen ruokailuun, viime vuonna julkaistu Teksasin ja Tuftsin yliopistojen tutkimus kertoo.

Jos syö tasaisesti kaikkea mahdollista, mitä kaupan hyllystä käteen osuu, esimerkiksi hedelmien ja kasvisten osuus jää turhan pieneksi.

Terveellisimmin elävien ruokakirjo olikin tutkimuksen mukaan suppeampi.

Kohtuus siis kaikkiruokaisuudessakin: monipuolista, muttei mitä sattuu.

5. Raskas juominen on vaaraksi, mutta pieni määrä alkoholia tekee hyvää sydämelle.

Harvardin yliopiston terveystieteilijöiden mukaan lasi viiniä päivässä on parempi vaihtoehto kuin pullo kerran viikossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!