Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokeilin, voiko puhelimeen ladattava sovellus parantaa parisuhdettani

Elämä
 
Pekko Vehviläinen
Kirjoittaja on tekniikan tohtori ja digitaalisten hyvinvointipalvelujen konsultti.

Suutelin puolisoani kymmenen sekuntia hänen tultuaan töistä kotiin. Olinko humalassa, hetkellisen mielihäiriön vallassa vai tuore lottovoittaja? En mikään näistä.

Suudelman syynä oli älypuhelimeeni lataamani sovellus, jonka tarkoitus on parantaa parisuhdetta. Eräs sovelluksen antamista tehtävistä oli juuri tuo yllättävä, intohimoinen suudelma.

Mutta voiko sovellus todella auttaa parisuhteessa? Tai paremminkin: mitä taitoja itse kukin voi parisuhteessa parantaa? Asiaa voi lähestyä kysymällä asiantuntijoilta.

Yhdysvaltalaisilta avioeroasianajajilta kysyttiin, mitä he ovat oppineet ammatissaan parisuhteesta, sen pysyvyydestä ja siitä, mikä voi liiton viedä karille. Asianajajat listasivat 11 erillistä parisuhteeseen vaikuttavaa oleellista seikkaa.

Vaikka kysely oli verkkojulkaisun toteuttama ja vailla tieteellistä todistusvoimaa, sitä voi pitää hyvänä osviittana onnelliseen ja pysyvään parisuhteeseen.

Avioeroasianajajien 11 havaintoa olivat nämä:

1. Kestävän avioliiton perusta ei ole rakkaus vaan suvaitsevaisuus.

2. Ajattele puolisostasi hyvää.

3. Muista kehua puolisoasi.

4. Aseta puolisosi lastesi edelle.

5. Tee töitä parisuhteesi eteen jo ennen kuin ongelmia ilmenee.

6. Ajoitus on kaikki kaikessa, kun sinulla on painavaa asiaa.

7. Muista, ettet voi muuttaa puolisoasi.

8. Rakkaus on pieniä asioita.

9. Kommunikaatio on jokaisen parisuhteen kulmakivi.

10. Kuuntele puolisoasi aktiivisesti.

11. Avioliitto ei ole toisella tai kolmannella kerralla yhtään helpompi kuin ensimmäiselläkään.

Mutta miten älypuhelinsovellus voi näissä auttaa? Kokemukseni mukaan ihan mukiinmenevästi.

Sovellus kyselee kysymyksiä kummankin henkilökohtaisista mieltymyksistä, seksistä, tunteista, vapaa-ajasta, kommunikaatiotaidoista ja vastuullisuudesta.

Kumpikin puoliso vastaa kysymyksiin toisen tavoista ja koettaa sitten arvata, mitä toinen on vastannut. Kysymyksiin vastataan sovelluksen käyttöliittymässä. Pisteitä saa, kun molemmat ovat vastanneet samoin.

Lisäksi käyttäjä saa vinkkejä parisuhteen parantamisesta ja erilaisia tehtäviä (kuten yllätyssuudelma ulko-ovella). Toistaiseksi käyttö on tuntunut mukavalta, ja koko ajan toisesta oppii jotain uutta.

Hyvä ja onnellinen parisuhde on monen toive ja haave. Parisuhde vaikuttaa elämänlaatuun, elinikään ja terveyteen. Jos parisuhdetta voi vaalia ja parantaa älypuhelimen sovelluksen vinkein ja sen kannustamana niin kuin olemme havainneet, niin miksipä ei?

Suosittelenkin kokeilemaan: tämän päivän parisuhdetehtävämme oli yhteinen lenkki ulkona. Kävimme lumikenkäilemässä tykkylumimetsässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!