Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Psykologi: Jos haluat lopettaa herkuttelun, älä kiellä herkkuja itseltäsi

Kiellot luovat kapinaa, sanoo erikoispsykologi Teemu Ollikainen.

Elämä
 
Juha Matias Lehtonen
Sokeripitoiset ruuat on erityisen vaikea sulkea pois mielestä. Haastavia ovat myös niin sanotut lohturuuat, jotka ovat yhteydessä vanhoihin tapoihin ja tottumuksiin.
Sokeripitoiset ruuat on erityisen vaikea sulkea pois mielestä. Haastavia ovat myös niin sanotut lohturuuat, jotka ovat yhteydessä vanhoihin tapoihin ja tottumuksiin.

Miksi kielletyt herkut pyörivät mielessä? Erikoispsykologi Teemu Ollikainen vastaa:

”Jos ihmistä käsketään olemaan ajattelematta vaaleanpunaista elefanttia, hän ajattelee sitä väkisinkin. Sama pätee herkkuihin. Himo voi muodostua voimakkaaksi, jos ruokavalion muotoilee itselleen kieltona: ’Nyt et saa syödä mitään hyvää, et etenkään sitä suklaata, joka on kaapissa. Älä ajattele sitä suklaata.’

Kiellot luovat kapinaa. Siksi elämäntapamuutos kannattaa sanoittaa positiivisesti ja kieltojen sijaan miettiä, mitä kaikkea saa syödä. Sokeripitoiset ruuat on erityisen vaikea sulkea pois mielestä. Haastavia ovat myös niin sanotut lohturuuat, jotka ovat yhteydessä vanhoihin tapoihin ja tottumuksiin.

Heti ruokavalion vaihdoksen jälkeen keho muistuttaa tiuhaan siitä, että nyt pitäisi saada päivittäinen sokeri- ja energia-annos. Vähitellen uusi elämäntapa automatisoituu, ja kehon sokeriaineenvaihdunta sopeutuu siihen. Suklaapatukat eivät enää räpsähdä mieleen vähän väliä.

Elinympäristöä kannattaa säätää niin, että joutuu kohtaamaan mahdollisimman vähän houkutuksia. Jos kahvihuoneeseen jätetään aina suklaata, sitä voi olla vaikea jättää huomiotta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!