Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi kaljuuntuminen ahdistaa? – Psykologian tutkija kertoo

Kaljuuntumisen aiheuttama ahdistus voi johtaa jopa eristäytymiseen.

Elämä
 
Juha Matias Lehtonen
Osalle ihmisistä kaljuuntumisen hyväksyminen on helpompaa kuin toisille.
Osalle ihmisistä kaljuuntumisen hyväksyminen on helpompaa kuin toisille.

Psykologian tutkija Sue McHale Sheffield Hallamin yliopistosta:

”Kaljuuntuminen muuttaa ihmisen ulkonäköä ja saa peilikuvan tuntumaan vieraalta. Tästä seuraa helposti sosiaalista hämmennystä ja ahdistusta. Monista voi alkaa tuntua, että kaikki tuijottavat.

Ikä vaikuttaa siihen, miten hiusten ja muun karvoituksen lähtö koetaan. Pienet lapset joutuvat helposti kiusaamisen kohteeksi. Erityisen traumaattista kaljuuntuminen voi olla teini-ikäisille, sillä siinä iässä karvoituksen odotetaan lisääntyvän, ei vähenevän.

Äärimmäisissä tapauksissa kaljuuntumisen aiheuttama ahdistus voi johtaa täydelliseen sosiaaliseen eristäytymiseen. Eräs hiustenlähdöstä kärsinyt nainen sulkeutui kotiinsa eikä halunnut tavata edes aviomiestään.

Osalle ihmisistä kaljuuntumisen hyväksyminen on helpompaa kuin toisille. Useimmat yrittävät ensin pysäyttää karvoituksen lähtöä monin keinoin.

Koska lääkkeet ja kosmetiikka eivät kuitenkaan yleensä tarjoa täydellistä ratkaisua ongelmaan, ihmisen on opittava tulemaan toimeen uuden ulkonäkönsä kanssa. Ystävät ja vertaistukiryhmät voivat auttaa pääsemään ahdistuksesta yli. Myös huumori toimii monille hyvänä selviytymiskeinona.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!