Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Millä perustein mies valitaan? Aivan hyvin voi vain seurata himojaan

Elämä
 
Rosa Meriläinen
Rosa Meriläinen
Kirjoittaja on tamperelainen vapaa kirjoittaja.

Ystäväni raportoi naisten illanvietosta, jossa oli keskusteltu siitä, miten kukin on valinnut kumppaninsa. Minä kun olen aina luottanut perinteiseen suomalaiseen pariutumistapaan eli mennään sekaporukalla baariin ja päädytään humalassa jonkun kanssa sänkyyn, olin todella fasinoitunut tietoisen valinnan ajatuksesta.

Ihmiset ovat osanneet miettiä, että yhteen kannattaa muuttaa vain ihmisen kanssa, joka olisi jokseenkin tasapainoinen eli taustalla ei olisi esimerkiksi alkoholismia. Tämä on sinänsä oikein hyvä ohjenuora ja toimii myös tiedostamatta mikäli pelastajavietti ei ole ylikorostunut.

Toinen naisporukan viisaus oli valita kumppani omankaltaisesta sosioekonomisesta ryhmästä. Monet miehet eivät kestä kovin hyvin, mikäli nainen tekee näyttävämpää ja rahakkaampaa uraa kuin mies itse. Mutta muutenkin ennusmerkit ovat hyvät, jos kokemukset rahankäytöstä ja elämäntavasta ovat samantyyppiset. Suuri elintasokuilu parisuhteen sisällä voi aiheuttaa katkeruutta ja vieraantumista, vaikka se ei aluksi haittaisi yhtään.

Minulta on vuosien varrella tiedusteltu erilaisissa haastatteluissa siitä, millaisista miehistä minä pidän. Puheenaihe saa minut kiusaantuneeksi, sillä tällainen tapa puhua miehistä tuntuu esineellistävältä. Ikäiseni eivät nyt sentään enää puhu miesten ulkonäöstä, mutta nuoremmat toimittajat saattavat aivan vilpittömin mielin kysyä siitä pidänkö tummista tai vaaleista. Minun on perin vaikea eläytyä kuvittelemaan, että hiustenvärillä olisi parisuhteessa kovin suurta merkitystä.

Koska oma tuttavapiiri on varsin poliittista, säännöllisiä keskustelunaiheita ovat olleet poikkipoliittiset parisuhteet. Itsekin elän sellaisessa, sillä elämänkumppanillani tunnetusti on oma puolueensa: Suomen Akateemisten Pienviljelijäin Ja Poroerottelijain Keskinäinen Vakuutusyhdistys -puolue. Ottaen huomioon, että suurin osa suomalaisista on jonkin sortin sosialidemokraatteja, poliittiset erimielisyydet eivät tunnu vakavilta.

Onnellisia pariskuntia näyttävät olevan myös he, joissa toinen kuuluu kirkkoon ja toinen ei. Uskonasiat eivät tunnu useimmista suomalaisista niin painavilta, etteivät voisi kunnioittaa kumppaniaan, jonka elämänkatsomus on toinen. Sillä ilman kunnioitusta ei voi olla rakkautta.

Itse olen ajatellut, että pitkän liiton salaisuus on se, että kumppanit haluavat jokseenkin samantyyppistä elämäntapaa. Jos molemmille kodin sijainti on ensiarvoisen tärkeä asia elämässä ja toinen haluaa elää luonnon keskellä, toinen keskikaupungilla, toiveet ovat yhteen sovittamattomia.

On kuitenkin monia asioita, joita pariutumishetkellä ei voi nähdä. Moni ystäväni on onnistunut valitsemaan miehen, joka ei käytännössä ole osallistunut tasavertaisesti lapsenhoitoon. Kukaan mies ei kerro sellaista etukäteen. Se on asia, joka tulee ilmi vasta, kun lapsi on maailmassa ja isä sanoo, että tänään, tällä viikolla, tässä kuussa ja tänä vuonna on kiireistä.

Koska varmuutta oikeasta valinnasta ei ole, voi aivan hyvin vain seurata himojaan.

Kirjoittaja on tamperelainen vapaa kirjoittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!