Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jo pienet lapset hakevat samanhenkistä seuraa

Makuasiat ja ominaistuoksu vaikuttavat siihen, kenestä pidämme.

Elämä
 
Anna Tommola

1. Joidenkin kanssa yhteispeli mystisesti takkuaa, toisten kanssa sujuu kuin tanssi. Yhteinen rytmi ei ole vain vertauskuva: liikekieli vaikuttaa siihen, miten ihmisillä synkkaa.

Kansainvälinen tutkijaryhmä selvitti hiljattain, että jokaisella on yksilöllinen motorinen sormenjälki. Se määrittää kullekin ominaisen tavan liikehtiä – ja antaa vihiä myös persoonallisuudesta. Liikekieleltään samankaltaisten ihmisten on helpompi yhteensovittaa toimintaansa, kertoo Interface-lehdessä maaliskuussa julkaistu tutkimus.

2. Pidämme ihmisistä, joiden ominaistuoksu miellyttää. Tunnettu t-paitakoe 1990-luvulta osoitti, että naiset viehättyivät niiden miesten tuoksusta, joiden immuunijärjestelmä erosi heidän omastaan. Moninaisuus lisää todennäköisyyttä saada vahvoja jälkeläisiä. Myöhemmin myös pariskuntia tutkittaessa on havaittu, että kyseisten geenien erilaisuus saa naisen tuntemaan enemmän vetoa mieheensä.

3. Makuasiat yhdistävät. Musiikki nousi yleisimmäksi puheenaiheeksi Cambridgen yliopiston tutkimuksessa, jossa ihmisten piti tutustua toisiinsa. He muodostivat musiikkimaun perusteella mielikuvia toisistaan ja osuivat myös varsin oikeaan.

Musiikki viestii arvoista, ja niiden samanlaisuus vetää puoleensa, kansainvälinen tutkijaryhmä toteaa. Ihmiset pitävät toisistaan enemmän kuultuaan, että musiikkimaku täsmää.

4. Jo vauvat hakevat hengenheimolaisia. Tuoreessa Yalen yliopiston tutkimuksessa useimmat vauvat suosivat pehmolelua, joka oli aiemmin vauvoille esitetyssä nukketeatterikohtauksessa valinnut samaa ruokaa, josta vauva itse piti. Harvardin tutkimuksessa viisivuotiaat valitsivat kavereikseen lapsia, jotka puhuivat kuten he. Ulkonäöllä oli pienempi merkitys.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!