Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuulkaas sedät: pitäkää valokynänne

Kun kolumnisti Maija Aalto oli 12-vuotias, ystävä kysyi, käyttääkö hän jo ryppyvoidetta. Nyt Aalto on pian 40-vuotias ja kyllästynyt kosmetiikkateollisuuden vaatimuksiin.

Elämä
 
Maija Aalto Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on kaupunkitoimituksen toimittaja. Seuraa Maija Aaltoa Twitterissä.

Nyt riitti, mainossedät ja -tädit. Lopetan pelin tähän. En enää kuuntele lätinäänne.

Olen jo jonkin aikaa ollut huonoa kohderyhmää.

Tiedän kauneusihanteenne ja mikä minussa ei siihen mahdu. Tiedän sopivat tuotteet korjaustöihin. Välillä leikin, naamioidun itseäni nätimmäksi.

Luottotuotteiden määrä vain on laskussa, koska viis veisaan jo vaatimuksistanne. Katsokaa nyt vaikka tuota valvonutta naista kolumnikuvassa. Varmaan huomaatte, kuinka taitavasti olen tuossa käyttänyt valokynää? Joo, en minäkään.

Kun ikäni pian alkaa nelosella, alatte näköjään metelöidä kovemmin. Kerrotte, että kelpaat nyt mitenkuten, mutta päivä päivältä muutut enemmän vääräksi.

Tee jotain, nainen! Käy läpi jokainen vekki ihossa, roikkuva osa, vääränvärinen karva. Onko niitä enemmän kuin eilen? Olisiko aika kokeilla tätä vallankumouksellista uutta teknologiaa?

En jaksa. Pitäkää tyhjät puheenne, kosmetiikkateollisuus.

Olimme kaksitoista, kun luokkatoveri kysyi: joko käytät yövoidetta, ettei tule ryppyjä.

Ystävätär luki kiiltäviä lehtiä, minä runoja. Niin kuin Tabermannia: Millään kirjaimin ei Elämää voi kirjoittaa yhtä kauniisti kuin noilla viivoilla, rypyillä sinun kasvoillasi. Vähän sivelin apteekin perusvoidetta naamaan varmuuden vuoksi, mutta kaikkihan tietävät, että vain kalliit aineet pikkupurkeissa auttavat.

Ystävä oli oikeassa, minä väärässä. Ryppyjen välttely pitäisi aloittaa ajoissa. Siis katsomalla mitä syö, suojautumalla auringolla, hankkimalla hyvät geenit.

Koska on jo myöhäistä, teen tästä eteenpäin mitä huvittaa. Värjään tukan ja voitelen kasvoni luksusvoiteellanne, jos siltä tuntuu. Jos ei tunnu, kieltäydyn syyllisyydestä.

Aion yhä elää ikuisesti. Tietenkin olen terve, seksikäs ja kaunis.

Jostain syystä en vain ole tavannut yhtään säkenöivää vanhaa naista, jonka iho ei olisi käpristynyt matkalla. Jos se säihke jostain purkista tulee, ne ovat keksineet, missä kaupassa asennetta myydään. Haluan samaa.

En ole kauneusihanteista vapaa – tuskin kukaan on. Tämän päätän silti: en opettele uutta tapaa hävetä itseäni.

Tulkaa vaan, juonteet, toki mieluiten naururypyiksi silmien ympärille eikä huoliksi keskelle otsaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!