Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

En ikinä suostuisi työpaikkaan, jossa minut liimattaisiin toimistotuoliin

Väsyneenä ihmiset alkavat jaaritella, kun taas virkeä ihminen tekee enemmän ja parempia päätöksiä. Siksi työnantajien kannattaisi suunnitella treenituokiot osaksi työpäivää, kirjoittaa Rosa Meriläinen.

Elämä
 
Rosa Meriläinen
Rosa Meriläinen
Kirjoittaja on tamperelainen vapaa kirjoittaja.

Kaikki työ vaatii nykyään ajattelua – eikä järki juokse jos kroppa on vain paikallaan. Työnantajan kannattaisi suunnitella treenituokiot osaksi normaalia työpäivää.

On selvää, että jos aikaa on paljon, ehtii vaikka mitä. Olen hulluimmillani käynyt päivän aikana neljässä jumpassa, joka kertoo paitsi leppoisasta elämänvaiheesta, myös taipumuksestani maanisiin övereihin.

Tiedän myös oikein mainiosti, mitä on kiire. On päiviä, jolloin on mahdotonta ehtiä siirtymään jonnekin puolen tunnin matkan päähän vakiovuorolle tekemään tunnin verran jotain itselleen mieluista harrastusta.

Eduskunta oli siitä hyvä työpaikka, että minuutin kävelymatkan päässä työhuoneeltani oli uima-allas ja punttisali. Päätin, etten käy lainkaan kotona suihkussa, vaan hoidan peseytymisen aina keskellä työpäivää treenien jälkeen. Joskus urheilemaan ehtiminen vaati sitä, että jätin lounaan väliin tai uin vain kaksikymmentä minuuttia. Vähä on parempi kuin ei mitään.

Kunnon lounas on tietysti hyvä syödä, mutta jotakin viehkoa on myös tukholmalaisessa lounasdiskossa, jossa lounastauon ajaksi voi mennä tanssimaan ja ostaa sieltä sitten mukaansa salaatin syötäväksi työpisteellä.

Yksi ystäväni treenaa pokkana aina junassa matkalla töihin. Hänellä on mukana jumppanaru. Heiluva juna lisää tasapainohaastetta ja siten treenin tehoa. Minulla on tapana treenata lentokentillä ja lennoilla. Olen opettanut lapselleni, että istumista kannattaa vältellä viimeiseen asti ja sen sijaan tehdä vaikka haaraperushyppyjä tai leikkiä hippaa.

Nykyään on kehitetty erilaisia tehotreenejä, joiden avulla saa tehtyä alle kymmenessä minuutissa oikein pätevän harjoituksen. Itse olen suosinut niin sanottua seitsemän minuutin treeniä sekä neljän minuutin tabata-harjoitusta. Jommankumman ehtii tehdä aina. Kun keho on lämmin, veri virtaa aivoihin niin että valmiutensa luoda uutta suorastaan tuntee ja kuulee.

Hyvinvointini tähden haluan hiota ja hengästyä päivittäin. Tuntea lihaksieni kipeytyneen ponnistelusta. Ymmärrän kuitenkin ämpäritolkulla hikoavien haasteita. Joidenkin täytyy pitää tukka hyvin ja meikit kasvoilla. Ketään ei voi pakottaa vetämään työnantajan tarjoamaa circuitia kesken työpäivää. Mutta jokaisen työnantajan kannattaisi mahdollistaa liikunta ilman, että siitä rangaistaan.

Liikuntasetelit eivät auta mitään, jos treenaamaan ei ehdi. Ihmisillä saattaa olla aamuisin ja iltaisin muitakin velvoitteita, kuten esimerkiksi lasten- ja vanhustenhoitoa.

En kuunaan suostuisi sellaisen työnantajan ikeeseen, joka naulaisi työntekijänsä toimistotuoleihin.

Tauot ovat ylipäänsä hyväksi. Kiirettään marisevat luulevat olevansa nopeammin kotona, jos taukoja ei pidetä, mutta tämä ei ole totta. Väsyneet ihmiset alkavat jaaritella. He eivät jaksa kuunnella muita, joten turhaa toistoa ja ohipuhumista syntyy liikaa. Virkeä ihminen kykenee tekemään enemmän ja parempia päätöksiä.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!