Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vain nainen voi puhua deiteillä seksistä

Miehen ja naisen deiteillä vain nainen voi kertoa onnistuneesta viettelystä, kirjoittaa Kyösti Niemelä kolumnissaan.

Elämä
 
Kyösti Niemelä
Kirjoittaja on helsinkiläinen toimittaja.

Vuosia sitten, pitkän suhteen päättymisen jälkeen, aloin käydä aktiivisesti treffeillä. Eniten deittailussa minua hämmästytti se, kuinka usein naiset puhuivat seksistä.

Ihan ensimmäisillä eronjälkeisillä treffeilläni nainen mainitsi keskustelussa muutaman miehen, joiden kanssa oli harrastanut pari vuotta aikaisemmin seksiä. Hän ei kertonut miesten nimiä, mutta identifioi heidät sen verran tarkasti, että jos olisimme alkaneet seurustella, olisin kyllä saanut nopeasti tietää, keistä on kyse. En oikein tiennyt, miten reagoida. Olin vähän että ööh, jaha.

Sen jälkeen olen kuullut deiteillä juttuja seksimieltymyksistä, onnistuneista viettely-yrityksistä, kavereiden seksielämän ongelmista ja kerran myös kuvauksen naisen edellisten deittien loppuvaiheista. Läheskään kaikki eivät puhu seksistä, mutta yllättävän moni puhuu.

Ihan aluksi olin seksijutuista hämmentynyt, jopa hieman ahdistunut. Sittemmin olen tottunut aiheeseen, ja otan jutut kevyenä flirttinä.

Sillä flirttailua ja pientä testailua se uskoakseni yleensä on. Nainen haluaa tehdä deittien tunnelmasta intensiivisemmän, vähän nostaa niiden lämpötilaa, viedä keskustelun henkilökohtaisemman alueelle.

Tietysti voisin yrittää vastata seksitarinaan seksitarinalla. Se ei kuitenkaan tunnu sopivalta. En koe, että minulla olisi yhtäläistä vapautta puhua deiteillä seksielämästäni. Olen kysellyt asiasta parilta kaveriltani, ja he ovat olleet yksimielisiä: miehen ja naisen deiteillä vain nainen voi kertoa onnistuneesta viettelystä.

Miehen kertomina vastaavat jutut kuulostaisivat helposti junttimaiselta retostelulta tai teinimäiseltä leveilyltä. Se johtuu tietysti historian painolastista, miehisestä seksillä kehuskelun traditiosta. Jos puhuisin deiteillä seksielämästäni, juttuni asettuisivat helposti osaksi tätä traditiota. Naisilla ei ole vastaavaa traditiota.

Seksin juonikas historia näyttää kiemurrelleen vaiheeseen, jossa voin deiteillä vain kuunnella intensiivisesti naisten seksipuhetta ja sanoa nyökytellen, että mahtava homma, kiehtovaa, onpas sitä, sä oot cool.

Kirjoittaja on helsinkiläinen deittailija.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!