Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Psykologian professori: Materialistit ovat muita onnettomampia

Halu kartuttaa aineellista omaisuutta on saattanut olla evolutiivisesti hyödyllistä ja parantaa esivanhempiemme lisääntymismahdollisuuksia.

Elämä
 
Juha Matias Lehtonen

Miksi haluamme aina uusia tavaroita? Psykologian ja neurotieteen professori Leaf Van Boven Boulderin yliopistosta vastaa:

”Halu kartuttaa aineellista omaisuutta on saattanut olla evolutiivisesti hyödyllistä ja parantaa esivanhempiemme lisääntymismahdollisuuksia. Nykyään ihmisten ostohimot ovat kuitenkin lähinnä mainostajien sosiaalisesti rakentamia. Markkinoinnin avulla meidät saadaan kuvittelemaan, että mielitekomme ovat tarpeita.

Ostopäätöksillä voi toki tehdä itsestään onnellisemman, kunhan ostaa oikeita asioita. Aineellinen omaisuus, kuten televisio, jalokivet ja vaatteet edistävät onnellisuutta paljon vähemmän kuin aineettomat asiat, kuten lomamatkat tai hyväntekeväisyyslahjoitukset. Materialististen ihmisten onkin todettu olevan muita onnettomampia, vähemmän terveitä ja vähemmän pidettyjä.

Keskimäärin kaikkein materialistisimpia ovat miehet, rikkaat ja nuoret.

Impulssiostoksia voi välttää pohtimalla, ilahduttaako ostos vielä kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden kuluttua. Yleensä uudet tavarat eivät tunnu kovin arvokkailta enää muutaman vuoden jälkeen, kun taas mukavat kokemukset ja lahjoitukset jättävät pysyvän jäljen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!