Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ahdistunut tekee huonoja taloudellisia päätöksiä – arvioi stressitasosi ennen isoa ostosta

Ahdistunut ihminen tekee huonompia taloudellisia päätöksiä kuin rauhallisessa mielentilassa oleva.

Elämä
 
Juha Matias Lehtonen

Miksi raha-asioiden hoitaminen ahdistaa? Henkilökohtaisen taloussuunnittelun tutkija Sonya Britt Kansasin osavaltionyliopistosta vastaa:

”Yhteiskuntamme on järjestetty sillä tapaa, että rahaa tarvitaan perusselviytymiseen, kuten ruoan ja suojan hankkimiseen. Toisaalta rikaskin ihminen voi huolehtia rahasta, sillä hän saattaa pelätä menettävänsä sen elintason, jonka hän ja hänen perheensä ovat saavuttaneet.

Monet ihmiset myös kokevat, ettei heillä ole koskaan tarpeeksi omaisuutta. Tämä johtuu osittain meitä ympäröivästä mainostykityksestä, osittain vertaispaineesta. Vertailemme omaa elämäntapaamme muiden ihmisten elämäntapaan ja saatamme näin päätyä havittelemaan omaisuutta, johon meillä ei oikeasti ole varaa.

Aiemmat kokemukset rahan loppumisesta leimaavat vahvasti ihmisen raha-asioita koskevia asenteita ja toimintamalleja. Ikävät muistot ruokkivat kielteisiä tunteita rahaa kohtaan ja voivat johtaa aina uudestaan huonoihin taloudellisiin valintoihin.

Ennen tärkeiden taloudellisten päätösten tekemistä kannattaa aina arvioida oma stressitasonsa. Jos olo on stressaantunut, on syytä pysähtyä hetkeksi rauhoittumaan. Ahdistuneina ihmiset tekevät huonompia taloudellisia päätöksiä kuin rauhallisessa mielentilassa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!