Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailmassa on liian vähän seksiä

Elämä
 
Rosa Meriläinen
Rosa Meriläinen
Kirjoittaja on tamperelainen vapaa kirjoittaja.

Pornograafisesti virittyneestä mainoskuvastosta on tullut niin tavanomaista, ettei sitä aina enää edes pane merkille. Mutta ei sen kuvaston ole tarkoituskaan virittää minua muistamaan, miten suurta nautintoa oma ruumiini voi tuottaa. Kuvaston tarkoitus on myydä esimerkiksi jäätelöä.

Varsinaiselle seksille, seksuaalisuudelle ja eroottiselle mielikuvitukselle on paljon vaikeampi löytää arkiympäristöstään tilaa. Minä kun en valitettavasti kuulu siihen ihmisryhmään, joka kiihottuu nähdessään iltapäivälehden kannessa tissit.

Yli puolet suomalaisista parisuhteissa elävistä, sukupuoleen katsomatta, haluaisi seksiä enemmän kuin saa. Miksi seksiä on vähemmän kuin sinapinkeltaisella 70-luvulla? Miksi seksiä periaatteessa halutaan, mutta halu ei kuitenkaan päivittäin nouse tai se ei johda seksiin, vaikka seksikumppani olisi siinä ihan käsivarrenmitan päässä, samassa sängyssä?

Yksi syy on kiire. Jos päivät ovat kaikkine velvollisuuksineen niin täysiä, ettei ehdi edes syödä, miten olisi aikaa asettua raukeaan rentoon oloon, jossa halu saa rauhassa läikehtiä? Mistä löytyy perheellisillä se aika, jolloin saa keskittyä vain hyväilyyn? Aikaa toki voi järjestää jos himo on riittävä, mutta kiireen tuoma stressi ja oman ajan puutteesta johtuva tyytymättömyys eivät ole omiaan pitämään intohimoa elämän päällimmäisenä tunteena.

Kiireestä johtuvaan seksin vähyyteen auttaisi kotitöiden reilu työnjako ja nautinnonnälkäinen velvollisuuksien priorisointi. Esimerkiksi mikään siivoushomma ei ole päivän päälle. Tiskit voi aina jättää huomiseen, mutta suudeltava on juuri nyt.

On helpompi heittäytyä halun vietäväksi, jos itse tuntee olevansa haluttava. Monelle oman kehon keski-ikäistyminen tarkoittaa ihan turhaan sitä, että luulee olevansa liian vanha, ruma ja löysä ollakseen toisen ihmisen silmissä ja sormissa kiihottava. Pitäisi puhua kauniisti omasta ja toisen kehosta! Lähettää kauniita viestejä! Jos pariskunnat muistaisivat helliä toisiaan pitkin päivää, olisi helpompi muistaa, että on ihana ja altis. Helliä kosketuksia on toki perin vaikea tarjota, jos ei ole fyysisesti läsnä.

Seksi voi olla myös epätyydyttävää tai ei onnistu oman sairauden, kumppanin sairauden tai haluttomuuden takia. Seksuaalista virittyneisyyttä voi silti lisätä ja näin tuoda lihan iloja omaan arkeen. Seksuaalisuus on muutakin kuin penetraatiota. Rakastumisen alkuhuumassa tämä on helpompi muistaa, kun koko iho tuntuu muuttuneen sukuelimeksi ja mikä tahansa kosketus ja katse tuottaa mielihyvää.

Seksi on yksi harvoista aivan ilmaisista iloista, joka parantaisi ihmisen hyvinvointia. Seksi tuntuu paremmalta kuin mikään mitä rahalla saa. Masturbointikin on hauskempaa, jos ympäristö on virikkeellinen; oma mieli avoin ja utelias uusille ärsykkeille. Ihminen on parhaimmillaan perin kiihkeä olento.

Kirjoittaja on tamperelainen vapaa kirjoittaja ja vihreä feministi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!