Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Miehet kiroilevat naisia enemmän Facebookissa

Naiset kertovat Facebookissa perheestään ja ystävistään, miesten viestit liittyivät useammin rahaan tai työelämään, kertoo amerikkalaistutkimus.

Elämä
 
Helsingin Sanomat
Dado Ruvic / Reuters
Tuoreen tutkimuksen mukaan miehet kiroilevat ja keskustelevat Facebookissa useammin vihasta kuin naiset.
Tuoreen tutkimuksen mukaan miehet kiroilevat ja keskustelevat Facebookissa useammin vihasta kuin naiset. Kuva: Dado Ruvic / Reuters

Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan naisten ja miesten keskustelut Facebookissa eroavat huomattavasti toisistaan.

Vermontin yliopiston tutkimusryhmä analysoi 10 miljoonaa viestiä yli 52 000 Facebook-käyttäjältä ja huomasi selviä eroja keskustelunaihessa ja sanavalinnoissa sukupuolten välillä. Tutkimus julkaistiin PolsOne-tiedejulkaisussa.

Suurimmat erot tutkijat havaitsivat siinä, kuinka välittävää ja lämminhenkistä keskustelu oli. Naisten viesteille tyypillisiä aiheita olivat ystävät, perhe ja sosiaalinen elämä, kun taas miesten viestit liittyivät useammin rahaan, urheiluun tai työelämään.

Miesten keskusteluissa ilmeni myös enemmän vihaa, kiroilemista ja väittelyä. Naisten viestejä tutkijat luonnehtivat lämpimämmiksi, myötätuntoisemmiksi ja kohteliaammiksi kuin miesten. Naiset myös käyttivät useammin positiivisia tunteita kuvailevia adjektiiveja ja ”<3”-symbolia.

Sukupuolten kielenkäytön eroja on tutkittu aikaisemminkin niin viestinnän, sukupuolentutkimuksen kuin psykologian aloilla.

Facebookissa käytyjen keskustelujen tutkiminen vahvisti aiempia käsityksiä siitä, että miehet ovat taipuvaisia puhumaan muista kuin ihmisiin liittyvistä aiheista, kun taas naiset keskittyvät lähinnä psykologisiin aiheisiin ja ihmissuhteisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!