Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uiminen kehittää aivoja – listasimme neljä hyvää syytä uida

Pulikoiminen lempeästi kehoa hellivässä vedessä virkistää ja rentouttaa, vaikkei edes uisi kuntoilun kannalta riittävän lujaa.

Elämä
 
Anna Tommola

1. Uiminen on hyvää kuntoliikuntaa. Se kiihdyttää sykettä, vahvistaa keuhkoja ja parantaa hapenottokykyä, polttaa rasvaa ja kehittää tasaisesti monia eri lihaksia. Koska vedessä liikkuminen ei rasita niveliä, se sopii jossakin muodossa lähes kaikille ikään, painoon ja toimintakykyyn katsomatta.

2. Uinti laskee verenpainetta ja kolesterolia ja on siten hyväksi sydämelle. Uintia harrastavien sydänterveydestä kertovat lukemat ovat yhtä hyvät kuin juoksua harrastavien, kertoo International Journal of Aquatic Research and Development -lehdessä vuonna 2008 julkaistu laaja yhdysvaltalaistutkimus.

Samojen tutkijoiden toisessa, yli 40 000 eri-ikäistä miestä kattaneessa vertailussa uimarien kuolleisuus 13 vuoden seuranta-ajalla oli peräti puolet pienempi kuin juoksijoiden tai kävelijöiden.

3. Pulikoiminen lempeästi kehoa hellivässä vedessä virkistää ja rentouttaa, vaikkei edes uisi kuntoilun kannalta riittävän lujaa.

Keskittyminen hengityksen rytmiin ja tasaiseen liikkeeseen voi tehdä harjoituksesta lähes meditatiivisen. Erityisen hyvin stressiä lievittää pulahdus mereen tai järveen, sillä luontomaisemallakin on tutkitusti palauttava ja elvyttävä vaikutus.

4. Kehon koordinoitu liike kehittää myös aivoja. Vuonna 2012 julkaistu nelivuotinen australialaistutkimus osoitti, että uimaharjoittelu paransi paitsi pikkulasten liikuntataitoja myös heidän älyllisiä kykyjään. Uintiryhmiin osallistuneet lapset olivat koulun alkaessa keskimääräistä pidemmällä esimerkiksi luku- ja laskutaidossa sekä silmän ja käden yhteistyötä vaativissa tehtävissä. Myös muisti ja suuntavaisto kehittyivät yli ikätason.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!