Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Partatrendi saa miehet kosmetiikkaostoksille – etenkin partaöljy käy nyt hyvin kaupaksi

Partaöljy on noussut myydyimpien miesten kosmetiikkatuotteiden joukkoon perinteisten höylien, geelien ja vaahtojen rinnalle.

Elämä
 
Mika Ranta / HS
Yhä useampi mies haluaa kasvattaa partaa, ja se on kasvattanut parranhoitotuotteiden kysyntää ja valikoimaa huomattavasti.
Yhä useampi mies haluaa kasvattaa partaa, ja se on kasvattanut parranhoitotuotteiden kysyntää ja valikoimaa huomattavasti. Kuva: Mika Ranta / HS

Miesten parrankasvatustatrendi on lisännyt parranhoitotuotteiden kysyntää huomattavasti. SOK:n tavaratalo- ja erikoisliikekaupan hankintapäällikkö Maiju Mette kertoo, että partatuotteiden valikoimaa on laajennettu viimeisen vuoden aikana lukuisilla uusilla tuotteilla.

”Parranhoitotuotteiden kysyntä on kyllä lisääntynyt ja selkeästi muuttunut. Uudentyyppiset partasarjat kiinnostavat miehiä, ja olemme pyrkineetkin tarjoamaan valikoimiin sarjoja, joissa on huomioitu tuotteet myös parranhoitoon”, Mette sanoo.

Uusina tuoteryhminä Mette mainitsee erilaiset partasaippuat, -öljyt ja -välineet kuten sakset. Etenkin partaöljy on Metten mukaan noussut kysynnässään perinteisten höylien, geelien ja vaahtojen rinnalle.

Myös Helsingin keskustan Stockmannin kosmetiikkaosaston myyjä Pirjo Janatuinen mainitsee partaöljyn suosion nousseen ja parta-aiheisen tuotevalikoiman kasvaneen.

”Myynti on kyllä lisääntynyt. Eniten menee viiksivahaa, partaöljyä ja partakampoja. Lisäksi valikoimaan on tullut erilaisia partashampoita ja tulossa on uusia tuotesarjoja kampaamomerkeiltä”, Janatuinen toteaa.

Janatuisen mukaan neuvoa tuotteiden valinnassa ei juuri kysytä, vaan asiakkaat kysyvät ennemminkin tiettyjen tuotteiden perään.

”Netti varmaan auttaa siinä, että meille tullaan hakemaan tiettyä tuotetta”, hän arvelee.

Maiju Metten mukaan uudet tuotteet vaativat myyjiltä paneutumista ja opiskelua, jotta he osaavat suositella asiakkaalle oikeanlaista tuotetta ja opastaa sen oikeaoppisessa käytössä.

Mette ei osaa suoraan sanoa, vaihteleeko parranhoitotuotteiden kysyntä Suomessa alueittain. Hän kuitenkin arvelee, että suurissa kaupungeissa trendit näkyvät nopeammin ja enemmän.

”Varmasti kuitenkin näkyy koko Suomessa. Parrat ovat tällä hetkellä niin vahva trendi koko maailmassa – partoja näkee miehillä enemmän kuin vuosiin.”

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!