Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi punastun herkästi? Asiantuntija vastaa

Nuoret punastuvat useammin kuin vanhukset, sillä he eivät yleensä ole löytäneet itselleen sopivaa roolia ja joutuvat siksi helposti epämukaviin tilanteisiin.

Elämä
 
Juha Matias Lehtonen

Kokeellisen psykopatologian professori Peter J. de Jong, Groningenin yliopisto:

”Punastuminen on kehollinen reaktio, joka liittyy nolostumiseen tai sosiaaliseen hämmennykseen. Runsaan punastelun taustalla on enemmän psykologisia kuin fysiologisia syitä. Helpoimmin punastuvat sellaiset ihmiset, jotka antavat painoarvoa muiden mielipiteille ja kärsivät sosiaalisesta ahdistuksesta.

Myös käsitys muiden ihmisten luonteesta vaikuttaa asiaan. Jos toiset nähdään tiukkoina ja tuomitsevina, punastuminen on herkässä. Vastaavasti hyväksyvä ilmapiiri vähentää punastelua.

Nuoret punastuvat useammin kuin vanhukset, sillä he eivät yleensä ole löytäneet itselleen sopivaa roolia ja joutuvat siksi helposti epämukaviin tilanteisiin. Vanhemmat ihmiset punastuvat helpoiten joutuessaan tutun sosiaalisen roolinsa ulkopuolelle vaikkapa esiintyessä.

Japanilaisen tutkimuksen mukaan ihmisen silmät ovat taitavia erottamaan laskimoveren ja valtimoveren sävyn toisistaan. Siksi kykenemme vaistomaisesti tunnistamaan, merkitseekö toisen kasvoille nouseva puna nolostusta vai kenties aggressiota.

Tietoisuus omasta punastumisesta voi johtaa kierteeseen, jossa punastus ja hermostuneisuus ruokkivat toisiaan. Helpoiten noidankehästä pääsee eroon keskittymällä käytännön asioihin ja olemalla reagoimatta värimuutoksiin mitenkään.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!