Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yllättävä keino piristyä: piirrä mansikka tai kuppikakku

Jos haluat painaa jotakin tehokkaasti mieleesi, piirrä se. Mitä muita syitä on piirrellä?

Elämä
 
Anna Tommola
Jan Strandström
Piirtäminen on luova tapa oppia.
Piirtäminen on luova tapa oppia. Kuva: Jan Strandström

1. Jos haluat painaa jotakin tehokkaasti mieleesi, piirrä se. Muistijälki vahvistuu, kun kielelliseen informaatioon yhdistyvät myös näköaisti ja liike. Huhtikuussa julkaistussa Waterloon yliopiston tutkimuksessa piirtäminen auttoi muistamaan lueteltuja satunnaisia asioita yli kaksi kertaa enemmän kuin sanojen kirjoittaminen.

2. Pikainenkin luonnostelu vaikkapa puhelinkeskustelun aikana auttaa. Tutkimuksessa piirros nimittäin tehosti muistamista, oli se sitten vajaan minuutin luomus tai vain neljän sekunnin sutaisu. Lopputuloksen laadullakaan ei ollut merkitystä, joten piirtelystä on hyötyä taiteellisista lahjoista riippumatta.

3. Piirtäminen on luova ja osallistava tapa oppia. Esimerkiksi lääketieteen opiskelijoiden ymmärrys ihmiskehosta kasvoi, kun heidän opintoihinsa sisältyi kehon piirtämistä. Harjoitukset edistivät kykyä pohtivaan ja kriittiseen havainnointiin, josta taas on hyötyä tositilanteissa diagnooseja tehdessä, Brightonin yliopiston tutkijat totesivat.

4. Taiteilu on terapeuttista. Eri tutkimuksissa omakuvien teko tai oman sairauden käsittely piirtämällä on kohentanut esimerkiksi syöpä- ja sydäntautipotilaiden vointia. Cognition and Emotion -lehdessä vuonna 2013 julkaistu yhdysvaltalaistutkimus taas havaitsi, että vapaa piirtely kohottaa nopeasti lasten mielialaa ja auttaa viemään ajatukset pois ikävistä kokemuksista.

5. Jos haluat tulla erityisen hyvälle tuulelle, piirrä jotain herkullista. Yhdysvaltalaisen St. Bonaventuren yliopiston tutkimuksessa pitsoja, kuppikakkuja ja mansikoita piirtäneet ihmiset tulivat paremmalle tuulelle kuin ne, jotka piirsivät kitkeriä ruoka-aineita, kuten paprikoita.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!