Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Tinderiä käyttävillä miehillä muita heikompi itsetunto

Tutkijat lähtivät kartoittamaan Tinderiä käyttävien naisten kokemia ulkonäköpaineita, mutta tuloksista kävi ilmi, että palvelun ulkonäkökeskeisyys vaikuttaa mieskäyttäjiin jopa naisia enemmän.

Elämä
 
Colourbox
Tinder on erityisesti nuorten suosima seuranhakusovellus.
Tinder on erityisesti nuorten suosima seuranhakusovellus. Kuva: Colourbox

Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan deittisovellus Tinderiä käyttävien miesten itsetunto on heikompi kuin muilla miehillä. Tinder on paikkatietoja hyödyntävä mobiilisovellus, joka yhdistää lähellä toisiaan olevia käyttäjiä.

Kiinnostuksen sovelluksen ehdottamaa henkilöä kohtaan voi ilmaista painamalla sydäntä tai pyyhkäisemällä tämän kuvaa oikealle. Toisistaan tykänneistä käyttäjistä sovellus muodostaa parin, ”matchin”, jolle aukenee mahdollisuus aloittaa keskustelu. Sovelluksella on maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa käyttäjää.

Pohjois-Texasin yliopiston tutkimukseen osallistui 1 044 naista ja 273 miestä, joista suurin osa oli opiskelijoita. Heitä pyydettiin täyttämään kyselylomake, joka sisälsi kysymyksiä Tinderin käyttämisestä sekä heidän kehonkuvastaan ja psykologisesta hyvinvoinnistaan.

Noin kymmenen prosenttia vastanneista käytti Tinderiä. Sekä sovellusta käyttäneet miehet että naiset ilmoittivat olevansa tyytymättömiä kehoonsa, mutta vain miehet kertoivat vastauksissa, että heillä on heikko itsetunto.

Pohjois-Texasin yliopiston tutkijatohtori Jessica Strübel totesi tutkimustiedotteessa, että Tinderin aktiivinen käyttäminen on yhteydessä tyytymättömyyteen ja häpeään omaa ulkonäköä kohtaan sukupuolesta riippumatta.

Tinderin käyttäjät kokevat enemmän paineita kauneusihanteista, vertailevat fyysistä olemustaan enemmän muihin ja perustavat käsityksensä viehättävyydestä ja ulkonäöstä median tarjoamiin malleihin.

Sovelluksen toimintaperiaatteen myötä Tinderin käyttäjät tulevat tutkijoiden mukaan muita tietoisemmiksi ulkonäöstään. Vaikka tutkimus oli alun perin kohdistettu naiskäyttäjiin, tulokset osoittavat, että sovelluksen ulkonäkökeskeisyys vaikuttaa miehiin jopa naisia enemmän.

Tutkijat painottavat kuitenkin, että Tinder itsessään ei välttämättä aiheuta heikkoa itsetuntoa. Strübelin mukaan tulos voi myös tarkoittaa sitä, että itsestään epävarmat ajautuvat käyttämään Tinderin kaltaisia sovelluksia todennäköisemmin kuin henkilöt, joilla on vahva itsetunto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!