Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aggressiivisuus voi alkaa muotoutua jo ennen syntymää

Keski-ikään saavuttaessa väkivaltaiset taipumukset yleensä hiipuvat.

Elämä
 
Juha Matias Lehtonen
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Miksi osa ihmisistä ratkaisee ongelmia väkivallalla? Niuvanniemen sairaalan johtava lääkäri Eila Tiihonen:

”Väkivaltaisen käytöksen taustalla voi piillä synnynnäisiä tekijöitä, kuten äkkipikainen temperamentti tai vähäinen kyky empatiaan. Jos lapsella on tällaista synnynnäistä alttiutta ja hän lisäksi kärsii huonosta kohtelusta, hänellä on suuri riski turvautua väkivaltaan aikuisiällä.

Aggressiiviset taipumukset saattavat alkaa muotoutua jopa ennen syntymää. Aivojen kehitykseen vaikuttavat jo kohdussa vallitsevat olosuhteet, kuten tietyt virusinfektiot ja istukan verenkierto. Ympäristötekijät ovat niin monimutkaisia, että taipumusten kehittymistä ei voi koskaan täysin ennakoida.

Tilastollisesti katsottuna nuoret aikuiset ja etenkin nuoret miehet tarttuvat väkivaltaan muita herkemmin. Keskimäärin keski-ikään saavuttaessa väkivaltaiset taipumukset hiipuvat.

Toisinaan väkivallalla on yksilön kannalta selvä sosiaalinen ja psykologinen tarkoitus. Esimerkiksi rikosta seuraava uutisointi saattaa tehdä surkeastakin hylkiöstä hetkessä kuuluisuuden. Jengeissä tai vankiyhteisöissä väkivaltaisuus on tapa saada arvostusta. Arvostuksen kaipaaminen on sinällään aivan inhimillinen tarve. Jos ihminen haluaa hillitä väkivaltaisia taipumuksiaan, siihen tarvitaan motivaatiota ja luottamusta muihin. Jollekin se tarkoittaa ystävälle juttelemista, toiselle vertaistukiryhmää ja kolmannelle psykoterapiaa.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!