Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elämänmuutos voi hirvittää, mutta todennäköisesti se tekee sinut onnellisemmaksi

Muutos tekee onnellisemmaksi kuin jahkailu. Ratkaisu vie eteenpäin, vaikka sen tekisi kolikkoa heittämällä.

Elämä
 
Anna Tommola

1. Uskallanko vai enkö? Isojen elämänvalintojen edessä useimmat ovat usein turhankin varovaisia, esittää taloustieteilijä Stephen D. Levitt. Hänen alustavien tulostensa mukaan muutokseen heittäytyminen tekee yleensä tyytyväisemmäksi kuin pysähtyneisyys.

2. Edes sillä ei ole niin väliä, onko päätös pitkän harkinnan tulosta vai sattuman kauppaa, Levitt havaitsi. Hän etsi ihmisiä, joita riivasi päättämättömyys: pitäisikö erota, värjätä tukka tai vaihtaa työpaikkaa. Sitten hän laittoi heidät heittämään asiasta virtuaalista kolikkoa. Kuusi kuukautta myöhemmin ne, jotka olivat päätyneet toimimaan, olivat onnellisempia kuin ne, jotka eivät tehneet asialle mitään.

3. Yli puolet vastanneista antoi kolikon päättää isoistakin asioista. Aiemmin onkin havaittu, että vaikeiden valintojen edessä ihmisten halu uskoa kohtaloon kasvaa. Ajatus siitä, ettei asia olekaan omissa käsissä, voi lievittää päätöksiin liittyvää stressiä, toteaa Psychological Science -lehdessä julkaistu Duken yliopiston tutkimus.

4. Isoissa muutoksissa on usein sekä hyvät että huonot puolensa. Uusi houkuttaa, mutta riskit pelottavat. Sen ei tarvitse antaa lamauttaa, sillä kaksijakoinen mielentila ei ole huono juttu päätösten kannalta. Ristiriidan tunnistaminen päinvastoin terävöittää ongelmanratkaisua verrattuna puhtaan myönteiseen tai kielteiseen tunnetilaan, kertoo Virginian yliopiston tuore tutkimus.

5. Ihmiset surevat enemmän tekemättä jättämisiä kuin tehtyjä asioita, kertoo yhdysvaltalaistutkijoiden meta-analyysi vuodelta 2008. Oli kyse työstä, rakkaudesta tai vapaa-ajasta, suurimmat katumuksen aiheet liittyvät hukattuihin mahdollisuuksiin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!