Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaivaannutko hiljaisuudesta? Siinä on myös hyvät puolensa, sanoo asiantuntija

Äkillinen vaivaantunut hiljaisuus kertoo siitä, että keskustelussa on törmätty esteeseen, sanoo vuorovaikutuksen tutkija Virpi-Liisa Kykyri.

Elämä
 
Juha Matias Lehtonen

Miksi hiljaisuus kesken keskustelun tuntuu vaivaannuttavalta? Psykologian tohtori ja vuorovaikutuksen tutkija Virpi-Liisa Kykyri Jyväskylän yliopistosta vastaa:

”Hiljaisuutta on monenlaista, ja siihen kytkeytyvät tunteet ja merkitykset ovat aina tapauskohtaisia. Hiljaisuuden avulla voidaan esimerkiksi vältellä konfliktia tai ilmaista vihaisuutta, myöntymystä tai myötätuntoa.

Äkillinen vaivaantunut hiljaisuus kertoo siitä, että keskustelussa on törmätty esteeseen. Näin voi käydä, kun joku keskustelijoista toimii odotuksen vastaisesti rikkomalla jotakin vuorovaikutuksen sääntöä. Tällainen tilanne on vaikkapa se, kun toinen odottaa kysymykseensä myöntävää vastausta, mutta toinen ei sellaista voi antaa.

Kiusaantuminen ei ole vain huono asia. Kyseessä on ihmislajin selviytymisen kannalta hyödyllinen tunne. Se auttaa ihmistä virittymään herkäksi sosiaalisten tilanteiden säännöille ja pitämään yllä yhteistyösuhteita.

Suomessa siedetään hiljaisuutta paremmin kuin muissa Euroopan maissa. Suomalaiset myös puhuvat vähemmän ja pitävät puheessaan enemmän taukoja kuin muut eurooppalaiset.

Jotkut tuntevat tarvetta rikkoa hiljaisuuden heti puheellaan, mutta se ei ole kovin rakentavaa. Lähtökohtaisesti hiljaisuutta ei kannata paeta vaan tutkailla, sillä se paljastaa tärkeitä asioita sosiaalisesta tilanteesta ja omista tunteista. Rauhallisesti tarkkailemalla ihminen löytää luontevan reitin ulos kiusallisestakin hiljaisuudesta.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!