Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkija: Polyamoriaa ei vieläkään suvaita

Melkein jokainen meistä kokee vetoa useampaan kuin yhteen ihmiseen. Silti yksiavioisuudesta poikkeamiseen suhtaudutaan yhä kielteisesti, sanoo Terri Conley.

Elämä
 
Juha Matias Lehtonen

Miksi yksiavioisuus on normi? Psykologian ja naistutkimuksen apulaisprofessori Terri Conley Michiganin yliopistosta vastaa:

”Länsimaissa vallitsevaa yksiavioista ihannetta pitävät yllä etupäässä uskonnot. Uskontojen levittämät opit vaikuttavat myös maallistuneeseen yhteiskuntaan ja muodostuvat yleisiksi normeiksi.

Arviolta vain yksi prosentti ihmisistä on yksiavioisia käsitteen tiukan määritelmän mukaisesti. Melkein jokainen meistä kokee vetoa useampaan kuin yhteen ihmiseen ja myös seurustelee elämänsä aikana useamman kuin yhden kanssa.

Yleisin suhdemalli länsimassa onkin niin kutsuttu sarjamonogamia. Siinä ihminen on romanttisessa tai seksuaalisessa suhteessa yhden ihmisen kanssa kerrallaan, mutta suhteita saa elämän aikana olla useampia kuin yksi, kunhan ne eivät ole käynnissä yhtä aikaa.

Nettikeskustelujen perusteella saattaa vaikuttaa siltä, että asenteet polyamoriaa ja avoimia suhteita kohtaan ovat viime vuosina muuttuneet sallivammiksi. Kuitenkin tutkimustemme mukaan ihmiset suhtautuvat yksiavioisesta normista poikkeaviin suhteisiin yhä nykyään erittäin kielteisesti.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!