Valikko
Elämä    |   Kolumni

Moni nainen taipuu epätyydyttävään seksiin, vaikka helppo treeni auttaisi

Epätyydyttävään seksiin ja aikuisvaippoihin taipumisen vaihtoehto naiselle on jumpata lantionpohjalihaksia – vaikkapa kuulatwerkkauksella, kirjoittaa Rosa Meriläinen.

Lantionpohjalihasjumppa on yksi niistä asioista, joilla aikuinen nainen voisi pienehköllä vaivalla parantaa elämänlaatuansa. Jumppa jää usein tekemättä. Yllättävän moni taipuu mieluummin epätyydyttävään seksiin ja aikuisvaippoihin.

Vaikka lantionpohjalihaksia voi periaatteessa treenata missä vain, harjoitteluun pätevät samat säännöt kuin mihin tahansa muuhun kuntoiluun: keskittyminen kannattaa, painoharjoittelu kannattaa ja säännöllinen jumppaohjelman noudattaminen kannattaa.

On ihan turha mennä salille lukemaan lehtiä samalla kun heiluttelee jalkojaan edestakaisin lähentäjä–loitontaja-laitteissa. Sama pätee treenikuuliin. Jos haluaa saada tuloksia, on haastettava itsensä ja keskityttävä siihen mitä tekee. Välillä pitää tehdä isommilla painoilla.

Nuorisolaisena menin ja hankin itselleni geishakuulat. En tiedä, oliko silloin edes kunnollisia treenikuulia myytävänä. Jos oli, en niistä tiennyt. Kuulat odottelivat laatikossa vuosien ajan ennen käyttöönottoa. Lihasvoima ei kasvanut sillä, että omistin kuulat.

Käyttöönottoa hidasti se, etten tiennyt mitä kuulilla pitäisi tehdä. Lisäksi mietitytti se, miten osaan pullauttaa kuulat ulos. En tiennyt, että nehän ropisevat puntista lattialle ihan itsestään juuri silloin, kun olen ehtinyt unohtaa niiden olevan sisälläni.

Olin nimittäin jostain lukenut vinkin, että kuulaharjoittelua voi tehdä samalla, kun siivoaa. Imuroin kommuunini lattian vain nähdäkseni, miten mehustamani kuulat vierivät vastapestyllä lattialla noustuani rivakasti kyykystä. Se treenikerta jäi yhteen.

Treenikuuliin pätee sama kuin muuhunkin painoharjoitteluun: eri painoisia välineitä erilaisille harjoituksille.

Sain vihdoinkin hankittua kunnon sarjan treenikuulia, joiden mukana tuli järkevä harjoitusohjelma. Siihen kuuluu maksimivoimaharjoitus, jota tarvitaan nostamisen kaltaisissa voimakkaissa ponnistuksissa, nopeusvoimaharjoitus, jota tarvitaan aivastamisen kaltaisissa äkillisissä ponnistuksissa ja kestovoimaharjoitus, jota tarvitaan ihan kaikessa.

Mikä tärkeintä, harjoitusohjelma opettaa myös rentouttamaan. Muistan kipeästi, miten joskus kaksikymppisenä olin harjoitellut seksitekniikkaa, jossa puristellaan ja pumpataan lantionpohjalihaksilla miehen miehisyyttä.

Ensikokeilussa onnistuin ylisuorittamaan homman niin, että sain koko lantionpohjani vuorokaudeksi kramppiin. Ilmeisesti onnistuin tekemään tosi pahan hapotustreenin. Eli puristusta pitää seurata rentoutus ja palautumistauot.

Liikunta maistuu, kun se on hauskaa ja tulokset motivoivat. Lantionpohjalihastreenissä motivaatio on kohdillaan. Facebookissa asialla ei kuitenkaan viitsi kehuskella. Hauskuutta olen lisännyt ottamalla haltuun uuden lajin: kuulatwerkkaus.

Jumppaan ihan helposti, kun lapseni on kotona. Mutta en lantionpohjalihaksia.

On ihan normaalia, että kokee tarvitsevansa silloin yksityisyyttä. Ongelma onkin se, että juuri niinä pikkulapsivuosina, jolloin nainen kipeimmin lantionpohjatreeniä kaipaisi, on vaikeinta löytää omaa aikaa treenin tekemiseen.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kolumnit
 • Rosa Meriläisen kolumnit
 • Liikunta

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää

  Luetuimmat

  1. 1

   Onneton autoverodraama on osoitus poliittisen pelisilmän puutteesta

  2. 2

   Aikuiset ovat nykyään aivan kuin teinejä

  3. 3

   Superbakteereita vastaan täytyy keksiä aivan uusia keinoja tai taistelu on hävitty: ”Meidän täytyy taas tottua siihen, että lapset kuolevat”

  4. 4

   Ministeri Berner: Liikenneverkko­yhtiön valmistelu keskeytetään, autoverosta ei luovuta

  5. 5

   CIA:n tiedusteluraportti: Suomi tavoitteli Karjalan palautusta kunnostamalla tarpeettoman Saimaan kanavan

  6. 6

   Trump aloitti suurten lupaustensa lunastamisen – veti Yhdysvallat vapaakauppa­sopimus TPP:stä

  7. 7

   Kolmea miestä epäillään raiskauksesta Ruotsissa – rikos näkyi suorana lähetyksenä Facebookissa

  8. 8

   Puolustusministeri Niinistö ryöpyttää: ”Reservikarkurit eivät ansaitse arvostustamme”

  9. 9

   Rocktähtien sanat kovenevat Trumpia kohtaan – Bruce Springsteen ryhtyi julistamaan presidentin vastaista ”uutta vastarintaa”

  10. 10

   Merenrantaan hamuava suuryritys saa Helsingiltä erityiskohtelua – Luonnonsuojelija: Suosiiko Jussi Pajunen tytärtään?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   CNN otti Trumpin virkaanastujaisista uskomattoman kuvan – yleisön voi laskea vaikka yksitellen

  2. 2

   Trump uhkaa tuhota Britannian varalaskupaikan

  3. 3

   Aikuiset ovat nykyään aivan kuin teinejä

  4. 4

   Trump suuttui median uutisoimasta vaatimattomasta yleisömäärästä – ilmakuvat näyttävät karun totuuden virkaanastujaisista

  5. 5

   23-vuotias Ville haluaa ryhtyä talonmieheksi, hankkia koiran ja lopettaa Subutexin käytön – odotellessaan paikkaa katkolle hän ehti jo retkahtaa ja kadota

  6. 6

   Superbakteereita vastaan täytyy keksiä aivan uusia keinoja tai taistelu on hävitty: ”Meidän täytyy taas tottua siihen, että lapset kuolevat”

  7. 7

   Nuoren naisen katoaminen kuohuttaa Islannissa – Murhamysteeriin liittyy grönlantilainen kalastusalus, veritahra vuokra-autossa ja 20 kiloa hasista

  8. 8

   Satatuhatta suomalaista matkailijaa tuo joka vuosi tuliaisina superbakteerin – Ihmiskunta voi pian joutua elämään ilman antibioottien turvaa

  9. 9

   Merenrantaan hamuava suuryritys saa Helsingiltä erityiskohtelua – Luonnonsuojelija: Suosiiko Jussi Pajunen tytärtään?

  10. 10

   Anne Berneriltä uusi ehdotus – sadan miljoonan euron hankintatuki auton tänä vuonna ostaville

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

  2. 2

   CNN otti Trumpin virkaanastujaisista uskomattoman kuvan – yleisön voi laskea vaikka yksitellen

  3. 3

   Trump suuttui median uutisoimasta vaatimattomasta yleisömäärästä – ilmakuvat näyttävät karun totuuden virkaanastujaisista

  4. 4

   Poliisi epäilee Helsingissä ”kaikkien aikojen korruptiotapausta” – Helsingin opetusviraston turvallisuuspäällikkö vangittu

  5. 5

   Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas”

  6. 6

   Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä imeytymistä someen ja palasi kotiin

  7. 7

   Miehen epäillään tunkeutuneen sikalaan ja paritelleen karjun kanssa Oulun seudulla

  8. 8

   Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

  9. 9

   Tältä me näytämme aamulla bussissa ja metrossa – Akseli Valmusen kuvareportaasi

  10. 10

   Helsinkiä riivaa huutava pula nuorista miehistä – katso HS:n koneesta, puuttuuko kotikulmiltasi naisia vai miehiä

  11. Näytä lisää