Valikko
Elämä

18-vuotias Jere Sivonen voitti drag show -kisan – katso, miten hän meikkaa itsensä Paula Koivuniemeksi

Kajaanilaissyntyinen opiskelija ja drag-artisti Jere Sivonen muuntautuu idoleikseen Paula Koivuniemeksi, Kaija Kooksi tai Einiksi. Kapea nenä ja korkeat poskipäät syntyvät hittimeikki contouringin avulla.

Ensin on vain paljaat kasvot. Tällä hetkellä niissä ei kasva edes kulmakarvoja. Jere Sivonen ajoi ne pois ennen osallistumistaan Drag Show Artist -kilpailuun syyskuussa.

Nyt hän istuu meikkistudiossa Helsingin Lönnrotinkadulla ja valmistautuu meikkaamaan itsestään suurimman idolinsa, laulaja Paula Koivuniemen. Ensin on vuorossa pohjustus. Koivuniemellä on vaalea iho, joten kaula ja käsivarretkin pitäisi oikeastaan meikata.

Kajaanissa syntynyt Sivonen on tehnyt drag-keikkaa eli esiintynyt tunnettujen naisartistien hahmossa 15-vuotiaasta. Drag-kilpailuun hän osallistui välittömästi, kun 18 vuotta tuli keväällä täyteen. Kilpailusta tuli heti voitto.

”Se oli huikeaa. Olen seurannut drag-kisoja kuusivuotiaasta asti. Pääsin vihdoin itse osallistumaan, ja sitten vielä voitin”, Sivonen kertaa.

Drag-kisoissa Sivonen veti show’n Britney Spearsina. Hän halusi haastetta ja valitsi siksi hahmon, joka on mahdollisimman kaukana hänen suurimmasta idolistaan ja bravuuristaan Paula Koivuniemestä.

Sivonen muutti Kajaanista Helsinkiin kesällä ja aloitti elokuussa opinnot maskeerauskoulu Makerissä. Jouluna hän valmistuu meikkaaja-maskeeraajaksi. Taskussa on myös parturi-kampaajan paperit.

Haaveissa on työ meikkaajana. ”Ja sitten viikonloppuiltaisin, kun valot himmenevät, jatkan drag-esiintymisiä”, hän sanoo.

”Olin kova Paula-fani jo nuorena”, Sivonen kertoo. Hän kuunteli Paulaa ja katseli tämän esiintymisiä netistä. Paula-meikkiä tai show-eleitä ei siksi ole tarvinnut kovin paljon harjoitella.

Ensimmäisen kerran Sivonen heittäytyi Paulaksi yläasteen näytelmässä. Sen jälkeen häntä pyydettiin heti esiintymään syntymäpäiville.

Kaikki alkoi lapsuuden leikeistä. Sivosen kodin pihapiirissä oli paljon tyttöjä. Poikien jutut eivät kiinnostaneet häntä, joten hän leikki barbeilla tyttöjen kanssa.

Kiusaamista hän ei ole kokenut. ”Minulle ei koskaan uskallettu ryttyillä. Miksi olisi pitänyt?” hän sanoo.

Kun Sivonen on Kajaanissa baarissa, hänelle tullaan nykyään helposti juttelemaan.

”Olen saanut paljon positiivisia kommentteja ja kannustusta tekemisilleni”, hän sanoo.

Myös drag-piireissä Sivonen on otettu hyvin vastaan. Somessa on tosin tullut kuraakin. ”Minulla oli vain hauskaa niitä keskusteluja lukiessa. Että joku jaksaakin kirjoittaa sellaista.”

Meikkaus kiinnostaa Sivosta, koska ”sillä voi tehdä ihan mitä vain”.

Meikkaus- ja kampausharjoitukset hän aloitti nelivuotiaana. Sivonen meikkasi aluksi äitinsä kasvoja ja laittoi tämän tukkaa.

Vähän myöhemmin äiti pyysi apua edustusmeikin tekemiseen. ”Sitten pyytäjinä olikin jo naapureita, tuttuja ja tuntemattomia”, Sivonen kertoo.

Jutustelun lomassa Sivonen meikkaa hartaasti, välillä sadatteleekin vähän, kun Paulan kulmakarvat eivät meinaa onnistua.

Drag-esiintyjän pitää olla hyvännäköinen. Meikin pitää kestää hikeä ja näkyä kauas pimeässäkin.

”Drag-meikissä kaiken pitää olla vähän överiä”, Sivonen sanoo. Arkena Sivonen peittää itse vain ihon pienet virheet ja tummat silmänaluset.

Koivuniemen lisäksi Sivonen ihailee Kaija Koota, Einiä, Virve Rostia ja monia drag-taiteilijoita. Heidän hahmoissaan hän heittää keikkaakin. Eniten kysytään Paulaa, sekä yksityisjuhliin että firmojen tilaisuuksiin.

”Hitsi, kun en voi puhua kaikista tulevista suunnitelmista! Erilaisia projekteja on hirveästi tulossa, mutta en kehtaa kehua, jos ne eivät toteudukaan”, Sivonen sanoo.

Paula-meikki on edennyt jo pitkälle. Sitten on contouringin eli kasvojen muotoilun vuoro. Sitä tarvitaan, jotta Sivosen kasvojen muoto muuttuu oikeanlaiseksi.

”Teen nenästäni Paula Koivuniemen nenän, eli pienennän varjostuksilla omaa nenääni”, Sivonen selittää.

”Contouring on siis tämän hetken hittijuttu, jossa meikin avulla vedetään posket lommolle”, Sivonen selittää sivellin viuhuen.

”Se tulee Kim Kardashianilta ja Kylie Jenneriltä.”

Lavalle meno ei kuulemma koskaan jännitä Sivosta. Tärkeintä on, että katsojat nauttivat. Se on parasta.

”Ihmisille pitää tulla hyvä mieli. En tekisi tätä muuten”, Sivonen sanoo.

”Minulle taas tulee hyvä mieli, kun olen saanut jonkun toisen hyvälle tuulelle.”

Meikki on valmis. Sitten vielä peruukki päähän – ja peilistä katsoo upea Paula.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Elämä
 • meikkaus
 • Musiikki

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  2. 2

   Kartta näyttää, mille alueille maahanmuutto keskittyy Suomessa – professorin mielestä hajasijoittaminen on ”periaatteessa kiva”, mutta ongelmallinen ajatus

  3. 3

   Löyhkäävä ”koiranlihakuja” on maanpäällinen helvetti, jossa päättömät koirat odottavat vierailijoita – osa korealaisista ajattelee yhä lihan maistuvan parhaalta, kun eläintä on piesty ennen teurastusta

  4. 4

   Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

  5. 5

   Ainakin kaksi kuollut maanjäristyksessä Kosin lomasaarella Kreikassa – uutistoimisto: Uhrit ovat ruotsalainen ja turkkilainen

  6. 6

   BBC: Tukihuijari väitti, ettei pysty kävelemään yli 50 metriä – kiipesi Kilimanjarolle ja voitti triathlonin

  7. 7

   Naton Euroopan-joukkojen johtaja: Venäjän suuret sotaharjoitukset Valko-Venäjällä voivat osoittautua ”Troijan hevoseksi”

  8. 8

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  9. 9

   Suomen ökyhuviloita kaupataan nyt ulkomaisille ostajille – HS:n video näyttää, millaisen huvilan Suomesta saa kahdella miljoonalla eurolla

  10. 10

   Suomalaiset saivat häpeällisen huonon tuloksen, kun eurooppalaisten hiilijalanjäljet pantiin kartalle – Miksi hiilijalanjälki paisuu Suomessa?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  2. 2

   Lifestyle­bloggaajan elämä on liian ihanaa ollakseen totta – Onko jatkuva ”täydellisen minän” esittely narsistista, nykyaikaa vai osa ihmisyyttä?

  3. 3

   Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

  4. 4

   Suomalaiset saivat häpeällisen huonon tuloksen, kun eurooppalaisten hiilijalanjäljet pantiin kartalle – Miksi hiilijalanjälki paisuu Suomessa?

  5. 5

   16-vuotias Linda kiinnostui Isisistä ja karkasi kotoaan Saksasta, nyt hänet on ehkä löydetty Mosulin tunneleista – mallioppilaasta tuli radikaali muutamassa kuukaudessa

  6. 6

   Näin stand up -koomikon brändiä suojellaan: Pikkufestivaalin ei annettu käyttää Sami Hedbergin nimeä vitsikilpailun nimessä

  7. 7

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  8. 8

   Kela olettaa kämppikseni maksavan asumismenoni

  9. 9

   Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

  10. 10

   Linkin Parkin laulaja Chester Bennington on kuollut

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

  2. 2

   Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

  3. 3

   Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

  4. 4

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  5. 5

   11-vuotiaan Taijatuuli Louhivuoren isä joutui taposta vankilaan, ja vapauduttuaan isä tappoi uudestaan – ”Tuo mies on hulluin murhaaja, josta olen kuullut, ja mä rakastan sitä”

  6. 6

   Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

  7. 7

   Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

  8. 8

   Ruokolahden leijona oli isojen poikien pila – viranomaiset ovat tienneet totuuden 25 vuotta

  9. 9

   Lipunmyynti lähijunissa loppui aikoja sitten, mutta 22 asemaa on edelleen ilman automaattia – Mitä tekee konduktööri, joka ei saa enää myydä lippuja?

  10. 10

   Game of Thrones alkaa – Tällä jutulla pääset kartalle, mistä sarja ja päähenkilöt uudella kaudella jatkavat

  11. Näytä lisää