Valikko
Historia    |   HS 50 vuotta sitten maanantaina 9.1.1967

Iltapukuna smoking

Samaan aikaan kun arkimuoti tulee yhä asiallisemmaksi, tarkoituksenmukaisemmaksi ja koruttomammaksi tulee juhlapukumuoti yhä loisteliaammaksi ja kimaltelevammaksi. Näin voi sanoa siitäkin huolimatta, että uusinta uutta iltapukualalla edustaa housupuku, naisten smoking, jonka Yves St. Laurent loi.

Mutta tämä smoking ei olekaan mitä tahansa housupuku, se on usein samettia, moareeta tai korkealuokkaista villakangasta. Sen alla käytetään mielellään röyhelöpuseroa ja juhlavaa solmiota tai solmuketta. Sanottakoon vielä, että se on erittäin vaativa asu.

Epävarmaa sitäpaitsi on, hyväksyvätkö ravintoloiden portierit, nuo meikäläisen yhteiskunnan erehtymättömät ihmis- ja muotiasiaintuntijat tällaisen asun. Todennäköisesti, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, eivät hyväksy, joten niitä on tyydyttävä käyttämään vain yksityisissä tilaisuuksissa.

Lohdutukseksi voi mainita, että miehet tuskin suuremmin surevat vaikkei koko housupukumuotia olisikaan. Ainakin perin harvat miehet näkevät siinä mitään kaunista, olen huomannut.

Varmin tapa pukeutua miehen mieleen – jos se tuntuu tärkeältä – on ostaa jotakin kiiltävää, kireätä ja mahdollisimman avonaista. ”Täytyyhän naisen puvun näyttää, että sen alla on nainen”. En ole oikein koskaan ymmärtänyt tällaista perustelua.

Eikö naisen anatomia ole suhteellisen tuttu juttu jokaiselle miehelle. Onko tarkoitus väittää, että miehillä on huono muisti tai heikko mielikuvitus? Muuten on kovin vaikeata ymmärtää, että naisen vaatetuksen tulisi aina ja joka hetki alleviivata naisen vartalon yksityiskohtia.

Suomi kaatoi Kanadan ensimmäisen kerran: 8-2

Tampere, 8.1. (Usko Teromaa)

Onko Suomi kehittynyt vai Kanada taantunut? Tämä kysymys leijaili jäähallin katon alla kymmentuhantisen yleisö joukon ajatuksissa kun Suomen todettiin ensimmäisen kerran maan jääkiekkohistoriassa päihittävän kuulut kanadalaiset, jotka Suomen leveysasteella ovat nimenomaan tässä lajissa nauttineet arvostusta ehkä enemmän kuin ovat ansainneetkaan.

Suomen 8–2 voitto antaa edellämainitulle kysymykselle selvän vastauksen, joka kummassakin tapauksessa on myönteinen. Suomi on kulkenut aimo harppauksen eteenpäin ja se lupaa leijonarintaisille toivottavasti paljon hyvää Wienin maailmanmestaruusmittelöissä. Viides paikka ei liene aivan mahdoton saavuttaa.

Kanadan maajoukkuepaidassa esiintynyt kaivosmiesten joukkue Drumheller Miners, joka on saanut Euroopan-matkan voitettuaan vaahteralehtisen maassa arvostetun Allan-cupin, ei varmaankaan ollut samaa luokkaa kuin aikaisemmin Suomessa vierailleet Kanadan ”maajoukkueet”. Sen riveissä oli aivan liiaksi vanhaa verta.

Sääliksi kävi etenkin puolustajavanhuksia, joiden keski-ikä oli 30,8 vuotta. Vanhin heistä oli jo saavuttanut 35 vuoden kunnioitettavan iän, ja nuorinkin oli täyttänyt 27. Nämä ilmeisestikin Kanadan himmentyvän iltataivaan puolustajatähdet viettivät tuskaisia hetkiä Tampereen jäähallin katon alla.

Pienikokoiset, mutta niin uskomattoman vikkelät suomalaiset luistelivat joka puolelta ohi ja heitä tuntui olevan paljon enemmän kuin vaahteralehtisiä kanadalaisia.

Steinhauer pukkasi ME:n 20.28, John Rambo 221

San Francisco, 8.1. (UPI)

Oregonin yliopiston mahtava kuulamörssäri Neal Steinhauer pukkasi lauantai-iltana San Franciscossa järjestetyissä sisäratakisoissa uuden kuulantyönnön sisäratojen ME:n tuloksella 20.28 mikä ylittää lähes puolella metrillä Gary Gubnerin vuonna 1962 työntämän maailmanennätyksen 19.80.

Toisen tilan valtasi ulkoratojen ME-mies Randy Matson, joka sai parhaallaan 19.62. Matsonin ulkoratojen ME kirjoitetaan 23.64.

Kisojen muista parhaista tuloksista mainittakoon John Rambon voittotulos 221 korkeushypyssä, Bob Seagrenin volttohyppy 510 seiväshypyssä sekä Charlie Greenen voitto Tommy Smithistä 60 jaardin sileällä ajassa 6,0.

HS

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Historia
 • HS 50 vuotta sitten
Luetuimmat - Historia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  2. 2

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  3. 3

   Perussuomalaisten Laura Huhtasaari kertoo nyt, miltä tuntuu kun puolue hajoaa – ”Haava kyllä arpeutuu”

  4. 4

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  5. 5

   Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”

  6. 6

   HSTV:n suora lähetys Enontekiön yöttömästä yöstä käynnissä: ”Kyllähän siellä luontoa näkyy. Ei juurikaan trafiikkia”

  7. 7

   Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole

  8. 8

   Punavangit odottivat teloituksia Suomenlinnan kuolemanselleissä kesällä 1918, mutta moni kuoli jo ennen tuomiota – ”Pala Suomen synkintä historiaa”

  9. 9

   Presidentinvaalit hävinnyt Mannerheim pakeni kahvilayrittäjäksi Hankoon – Tällainen pikkutarkan omistajan kahvila oli ja on

  10. 10

   Liikenteen suuri muutos on vasta edessä, mutta isoja ongelmia on yhä ratkaisematta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”

  3. 3

   Lauri Markkasen suuri ilta kääntyi draamaksi – Minnesota Timberwolves varasi, kaupattiin kuitenkin heti Chicago Bullsiin

  4. 4

   Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole

  5. 5

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  6. 6

   Suomi on alkoholipolitiikaltaan jo nyt ”varoittava esimerkki” Pohjoismaissa – ruotsalaisasiantuntijan on mahdoton ymmärtää hallituksen lakiuudistus­kaavailua

  7. 7

   Presidentinvaalit hävinnyt Mannerheim pakeni kahvilayrittäjäksi Hankoon – Tällainen pikkutarkan omistajan kahvila oli ja on

  8. 8

   Viisi kuoli sähköiskuun uima-altaassa vesipuistossa Turkissa – kolme kuolleista lapsia

  9. 9

   Vietätkö juhannusta Helsingissä? Tässä kattava lista menovinkkejä

  10. 10

   Helmut Kohlin hautajaisista kehkeytyi kiusallinen draama Saksassa – entisen liittokanslerin leski ei halua puhujaksi Angela Merkeliä vaan EU:n hylkimän Unkarin pääministerin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Kullervo Hynysen keksintö saattaa mullistaa syövän, Alzheimerin ja Parkinsonin taudin hoidon – fyysikon löytöjä on verrattu penisilliinin ja röntgenkuvauksen keksimiseen

  4. 4

   Joonas Tolvanen opiskeli Shaolin-soturimunkkien koulussa – nyt hän on lääkäri Kuopiossa, eikä suosittele Kiinan kung-fu-opintoja kenellekään

  5. 5

   Kerrostalotyömaan tulipalo työllisti palokuntaa myöhään yöhön Pohjois-Helsingissä – poliisi teki kaasupulloja vaarattomiksi ampumalla

  6. 6

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  9. 9

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  10. 10

   Krp: Temppeliaukion kirkon suuroperaatio johtui terrori-iskuun varautumisesta – poliisin mukaan välitöntä uhkaa ei ole

  11. Näytä lisää