Valikko
Historia    |   HS 50 vuotta sitten maanantaina 9.1.1967

Iltapukuna smoking

Samaan aikaan kun arkimuoti tulee yhä asiallisemmaksi, tarkoituksenmukaisemmaksi ja koruttomammaksi tulee juhlapukumuoti yhä loisteliaammaksi ja kimaltelevammaksi. Näin voi sanoa siitäkin huolimatta, että uusinta uutta iltapukualalla edustaa housupuku, naisten smoking, jonka Yves St. Laurent loi.

Mutta tämä smoking ei olekaan mitä tahansa housupuku, se on usein samettia, moareeta tai korkealuokkaista villakangasta. Sen alla käytetään mielellään röyhelöpuseroa ja juhlavaa solmiota tai solmuketta. Sanottakoon vielä, että se on erittäin vaativa asu.

Epävarmaa sitäpaitsi on, hyväksyvätkö ravintoloiden portierit, nuo meikäläisen yhteiskunnan erehtymättömät ihmis- ja muotiasiaintuntijat tällaisen asun. Todennäköisesti, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, eivät hyväksy, joten niitä on tyydyttävä käyttämään vain yksityisissä tilaisuuksissa.

Lohdutukseksi voi mainita, että miehet tuskin suuremmin surevat vaikkei koko housupukumuotia olisikaan. Ainakin perin harvat miehet näkevät siinä mitään kaunista, olen huomannut.

Varmin tapa pukeutua miehen mieleen – jos se tuntuu tärkeältä – on ostaa jotakin kiiltävää, kireätä ja mahdollisimman avonaista. ”Täytyyhän naisen puvun näyttää, että sen alla on nainen”. En ole oikein koskaan ymmärtänyt tällaista perustelua.

Eikö naisen anatomia ole suhteellisen tuttu juttu jokaiselle miehelle. Onko tarkoitus väittää, että miehillä on huono muisti tai heikko mielikuvitus? Muuten on kovin vaikeata ymmärtää, että naisen vaatetuksen tulisi aina ja joka hetki alleviivata naisen vartalon yksityiskohtia.

Suomi kaatoi Kanadan ensimmäisen kerran: 8-2

Tampere, 8.1. (Usko Teromaa)

Onko Suomi kehittynyt vai Kanada taantunut? Tämä kysymys leijaili jäähallin katon alla kymmentuhantisen yleisö joukon ajatuksissa kun Suomen todettiin ensimmäisen kerran maan jääkiekkohistoriassa päihittävän kuulut kanadalaiset, jotka Suomen leveysasteella ovat nimenomaan tässä lajissa nauttineet arvostusta ehkä enemmän kuin ovat ansainneetkaan.

Suomen 8–2 voitto antaa edellämainitulle kysymykselle selvän vastauksen, joka kummassakin tapauksessa on myönteinen. Suomi on kulkenut aimo harppauksen eteenpäin ja se lupaa leijonarintaisille toivottavasti paljon hyvää Wienin maailmanmestaruusmittelöissä. Viides paikka ei liene aivan mahdoton saavuttaa.

Kanadan maajoukkuepaidassa esiintynyt kaivosmiesten joukkue Drumheller Miners, joka on saanut Euroopan-matkan voitettuaan vaahteralehtisen maassa arvostetun Allan-cupin, ei varmaankaan ollut samaa luokkaa kuin aikaisemmin Suomessa vierailleet Kanadan ”maajoukkueet”. Sen riveissä oli aivan liiaksi vanhaa verta.

Sääliksi kävi etenkin puolustajavanhuksia, joiden keski-ikä oli 30,8 vuotta. Vanhin heistä oli jo saavuttanut 35 vuoden kunnioitettavan iän, ja nuorinkin oli täyttänyt 27. Nämä ilmeisestikin Kanadan himmentyvän iltataivaan puolustajatähdet viettivät tuskaisia hetkiä Tampereen jäähallin katon alla.

Pienikokoiset, mutta niin uskomattoman vikkelät suomalaiset luistelivat joka puolelta ohi ja heitä tuntui olevan paljon enemmän kuin vaahteralehtisiä kanadalaisia.

Steinhauer pukkasi ME:n 20.28, John Rambo 221

San Francisco, 8.1. (UPI)

Oregonin yliopiston mahtava kuulamörssäri Neal Steinhauer pukkasi lauantai-iltana San Franciscossa järjestetyissä sisäratakisoissa uuden kuulantyönnön sisäratojen ME:n tuloksella 20.28 mikä ylittää lähes puolella metrillä Gary Gubnerin vuonna 1962 työntämän maailmanennätyksen 19.80.

Toisen tilan valtasi ulkoratojen ME-mies Randy Matson, joka sai parhaallaan 19.62. Matsonin ulkoratojen ME kirjoitetaan 23.64.

Kisojen muista parhaista tuloksista mainittakoon John Rambon voittotulos 221 korkeushypyssä, Bob Seagrenin volttohyppy 510 seiväshypyssä sekä Charlie Greenen voitto Tommy Smithistä 60 jaardin sileällä ajassa 6,0.

HS

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Historia
 • HS 50 vuotta sitten

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää

  Luetuimmat

  1. 1

   Onneton autoverodraama on osoitus poliittisen pelisilmän puutteesta

  2. 2

   Aikuiset ovat nykyään aivan kuin teinejä

  3. 3

   Superbakteereita vastaan täytyy keksiä aivan uusia keinoja tai taistelu on hävitty: ”Meidän täytyy taas tottua siihen, että lapset kuolevat”

  4. 4

   Ministeri Berner: Liikenneverkko­yhtiön valmistelu keskeytetään, autoverosta ei luovuta

  5. 5

   CIA:n tiedusteluraportti: Suomi tavoitteli Karjalan palautusta kunnostamalla tarpeettoman Saimaan kanavan

  6. 6

   Trump aloitti suurten lupaustensa lunastamisen – veti Yhdysvallat vapaakauppa­sopimus TPP:stä

  7. 7

   Puolustusministeri Niinistö ryöpyttää: ”Reservikarkurit eivät ansaitse arvostustamme”

  8. 8

   Rocktähtien sanat kovenevat Trumpia kohtaan – Bruce Springsteen ryhtyi julistamaan presidentin vastaista ”uutta vastarintaa”

  9. 9

   Kolmea miestä epäillään raiskauksesta Ruotsissa – rikos näkyi suorana lähetyksenä Facebookissa

  10. 10

   Merenrantaan hamuava suuryritys saa Helsingiltä erityiskohtelua – Luonnonsuojelija: Suosiiko Jussi Pajunen tytärtään?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   CNN otti Trumpin virkaanastujaisista uskomattoman kuvan – yleisön voi laskea vaikka yksitellen

  2. 2

   Trump uhkaa tuhota Britannian varalaskupaikan

  3. 3

   Aikuiset ovat nykyään aivan kuin teinejä

  4. 4

   23-vuotias Ville haluaa ryhtyä talonmieheksi, hankkia koiran ja lopettaa Subutexin käytön – odotellessaan paikkaa katkolle hän ehti jo retkahtaa ja kadota

  5. 5

   Trump suuttui median uutisoimasta vaatimattomasta yleisömäärästä – ilmakuvat näyttävät karun totuuden virkaanastujaisista

  6. 6

   Superbakteereita vastaan täytyy keksiä aivan uusia keinoja tai taistelu on hävitty: ”Meidän täytyy taas tottua siihen, että lapset kuolevat”

  7. 7

   Nuoren naisen katoaminen kuohuttaa Islannissa – Murhamysteeriin liittyy grönlantilainen kalastusalus, veritahra vuokra-autossa ja 20 kiloa hasista

  8. 8

   Satatuhatta suomalaista matkailijaa tuo joka vuosi tuliaisina superbakteerin – Ihmiskunta voi pian joutua elämään ilman antibioottien turvaa

  9. 9

   Merenrantaan hamuava suuryritys saa Helsingiltä erityiskohtelua – Luonnonsuojelija: Suosiiko Jussi Pajunen tytärtään?

  10. 10

   Saako säästöille nyt mistään tuottoa? Asiantuntijat kertovat, miten sijoittaminen kannattaa aloittaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

  2. 2

   CNN otti Trumpin virkaanastujaisista uskomattoman kuvan – yleisön voi laskea vaikka yksitellen

  3. 3

   Trump suuttui median uutisoimasta vaatimattomasta yleisömäärästä – ilmakuvat näyttävät karun totuuden virkaanastujaisista

  4. 4

   Poliisi epäilee Helsingissä ”kaikkien aikojen korruptiotapausta” – Helsingin opetusviraston turvallisuuspäällikkö vangittu

  5. 5

   Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas”

  6. 6

   Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä imeytymistä someen ja palasi kotiin

  7. 7

   Miehen epäillään tunkeutuneen sikalaan ja paritelleen karjun kanssa Oulun seudulla

  8. 8

   Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

  9. 9

   Tältä me näytämme aamulla bussissa ja metrossa – Akseli Valmusen kuvareportaasi

  10. 10

   Helsinkiä riivaa huutava pula nuorista miehistä – katso HS:n koneesta, puuttuuko kotikulmiltasi naisia vai miehiä

  11. Näytä lisää