Valikko
Historia    |   HS 50 vuotta sitten keskiviikkona 11.1.1967

Margriet sai Pieterinsä riemuitsevassa Haagissa

Haag, 10.1. (UPI)

Hollannin kansan suosikkiprinsessa Margriet vihittiin tiistaina Haagissa avioliittoon porvarillista syntyperää olevan Pieter van Vollenhovenin kanssa. Alamaiset osoittivat hääparille suurta suosiota ja esittivät lukuisia onnentoivotuksia.

Kaksikymmentäkolmevuotias prinsessa Margriet ja hänen 27-vuotias sulhasensa vihittiin ensin siviiliavioliittoon Haagin kaupungintalossa. Vihkimisen toimitti Haagin pormestari H. A. M. T. Kolfschoten. Siviilivihkimisen jälkeen tapahtui kirkollinen vihkiminen Pyhän Johanneksen kirkossa.

Kanadassa syntynyt prinsessa Margriet, joka on kuningatar Julianan ja prinssi Bernhardin neljästä tyttärestä toiseksi nuorin, on 150 vuoteen, ensimmäinen Oranje-suvun prinsessa, joka valitsi puolisokseen hollantilaissyntyisen miehen. Tämä on omiaan vahvistamaan prinsessa Margrietin ennestäänkin vankkaa asemaa hollantilaisten sydämissä. - -

Hollannin kuninkaallinen perhe kokonaisuudessaan osallistui vihkitoimitukseen. Kaikki maan poliittiset puolueet lukuunottamatta tasavaltaa kannattavaa pientä pasifistisosialistipuoluetta olivat niin ikään edustettuina häissä.

Lukuisat Euroopan kuningashuoneet olivat lähettäneet edustajansa prinsessa Margrietin häihin. Läsnä olivat mm. Englannin prinsessa Alice, Tanskan kruununprinsessa Margrethe sulhasensa kreivi Henri de Laborde de Montpezat’n kanssa, Ruotsin prinsessa Christina sekä Luxemburgin prinssi Charles.

Uuden pussimaidon kylkiäisenä kaadin

Muovipusseihin pakattua maitoa aletaan tästä päivästä, keskiviikosta lähtien myydä Helsingissä. Tätä maitoa myydään vain litran pusseissa, ja pussi maksaa 66 penniä.

Pussimaito on viisi penniä irtomaitoa kalliimpaa, pennin pullomaitoa halvempaa ja viisi penniä purkkimaitoa halvempaa.

Erityisiä kaatimia – pussimaidon väittämättömiä kylkiäisiä – aletaan myydä pussimaidon ohessa, ja niiden ohjehinta on 60 penniä.

Maidon litrahinnat muodostuvat seuraaviksi: irtomaito 61 penniä, pussimaito 66 penniä, pullomaito 67 penniä ja purkkimaito 71 penniä.

Pussimaito on pastöroitua kulutusmaitoa, ja sitä alkavat toimittaa Helsingin maitokauppoihin Valio, Elanto ja Maanviljelijäin Maitokeskus. Monilla muilla paikkakunnilla on pussimaito jo tuttua.

Kun maitopussi tahdotaan tyhjentää, se pannaan muoviseen kaatimeen. Ylänurkat leikataan auki ja sen jälkeen maitoa voidaan jaella kaatimesta tiettävästi yhtä helposti kuin tavallisesta pöytäkannusta. Ilman kaadinta ei maitopussin tyhjentäminen kuulemma onnistu.

Lennon naamiaisissa papin lipereissä

Lontoo, 10.1. (UPI)

John Lennon, Beatles-yhtyeen säveltäjä ja laulaja, joka viime vuonna aiheutti suuren hälyn vertaamalla yhtyeensä suosiota Jeesuksen suosioon, saapui Lontoossa sunnuntaina pidettyihin juhliin pukeutuneena papiksi.

Pukujuhlien ajatuksena oli saapua paikalle pukeutuneena henkilöksi, ”joka todella haluaisi olla”. Myös muut beatlet olivat juhlissa läsnä, Ringo Starr pukeutuneena arabiksi sekä Paul McCartney ja George Harrison pukeutuneina Amerikan sisällissodan sotilasunivormuihin.
HS

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Historia
 • HS 50 vuotta sitten

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  2. 2

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  3. 3

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  4. 4

   Poliisi varoittaa: Karhu liikkuu Espoossa – myös siuntiolaiselta golfkentältä havainto

  5. 5

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  6. 6

   Britannia pelkää välitöntä uutta iskua, ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin

  7. 7

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  8. 8

   Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Moni juoksee lenkillä aivan liian kovaa – Jatkuva täysillä juokseminen voi jopa heikentää kuntoa, sanoo asiantuntija

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  2. 2

   Britannia pelkää välitöntä uutta iskua, ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin

  3. 3

   Fossiililöytö mullistaa ihmisen kehityshistorian: sukulinja erkani apinoista Euroopassa eikä Afrikassa

  4. 4

   Poikkeuksellinen tuomio: tuntematonta miestä puukottanut nuori nainen joutuu suorittamaan vankeutensa kokonaan

  5. 5

   Rikkaiden ja köyhien kuntien asukkaiden tuloissa isot erot – katso tienaatko enemmän kuin kotikuntasi asukas keskimäärin

  6. 6

   Herttoniemestä kadonnut Harry Karjalainen löytyi kuolleena Sipoonkorvesta

  7. 7

   Roger Moore on kuollut – rakastettu Bond-näyttelijä esitti salaista agenttia ”pilke silmäkulmassa”

  8. 8

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  9. 9

   Oslolainen Noah, 20, tunsi olevansa väärässä kehossa jo viisivuotiaana – Norja vapautti translakiaan, ja Suomesta tuli ainoa sterilointia vaativa Pohjoismaa

  10. 10

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia pelkää välitöntä uutta iskua, ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin

  3. 3

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  4. 4

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Ihon kunto kertoo koko elimistön vanhenemisesta – Runsas sokerinkäyttö voi veltostuttaa ihoa, sanoo professori

  10. 10

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  11. Näytä lisää