Valikko
Historia    |   HS 50 vuotta sitten keskiviikkona 11.1.1967

Margriet sai Pieterinsä riemuitsevassa Haagissa

Haag, 10.1. (UPI)

Hollannin kansan suosikkiprinsessa Margriet vihittiin tiistaina Haagissa avioliittoon porvarillista syntyperää olevan Pieter van Vollenhovenin kanssa. Alamaiset osoittivat hääparille suurta suosiota ja esittivät lukuisia onnentoivotuksia.

Kaksikymmentäkolmevuotias prinsessa Margriet ja hänen 27-vuotias sulhasensa vihittiin ensin siviiliavioliittoon Haagin kaupungintalossa. Vihkimisen toimitti Haagin pormestari H. A. M. T. Kolfschoten. Siviilivihkimisen jälkeen tapahtui kirkollinen vihkiminen Pyhän Johanneksen kirkossa.

Kanadassa syntynyt prinsessa Margriet, joka on kuningatar Julianan ja prinssi Bernhardin neljästä tyttärestä toiseksi nuorin, on 150 vuoteen, ensimmäinen Oranje-suvun prinsessa, joka valitsi puolisokseen hollantilaissyntyisen miehen. Tämä on omiaan vahvistamaan prinsessa Margrietin ennestäänkin vankkaa asemaa hollantilaisten sydämissä. - -

Hollannin kuninkaallinen perhe kokonaisuudessaan osallistui vihkitoimitukseen. Kaikki maan poliittiset puolueet lukuunottamatta tasavaltaa kannattavaa pientä pasifistisosialistipuoluetta olivat niin ikään edustettuina häissä.

Lukuisat Euroopan kuningashuoneet olivat lähettäneet edustajansa prinsessa Margrietin häihin. Läsnä olivat mm. Englannin prinsessa Alice, Tanskan kruununprinsessa Margrethe sulhasensa kreivi Henri de Laborde de Montpezat’n kanssa, Ruotsin prinsessa Christina sekä Luxemburgin prinssi Charles.

Uuden pussimaidon kylkiäisenä kaadin

Muovipusseihin pakattua maitoa aletaan tästä päivästä, keskiviikosta lähtien myydä Helsingissä. Tätä maitoa myydään vain litran pusseissa, ja pussi maksaa 66 penniä.

Pussimaito on viisi penniä irtomaitoa kalliimpaa, pennin pullomaitoa halvempaa ja viisi penniä purkkimaitoa halvempaa.

Erityisiä kaatimia – pussimaidon väittämättömiä kylkiäisiä – aletaan myydä pussimaidon ohessa, ja niiden ohjehinta on 60 penniä.

Maidon litrahinnat muodostuvat seuraaviksi: irtomaito 61 penniä, pussimaito 66 penniä, pullomaito 67 penniä ja purkkimaito 71 penniä.

Pussimaito on pastöroitua kulutusmaitoa, ja sitä alkavat toimittaa Helsingin maitokauppoihin Valio, Elanto ja Maanviljelijäin Maitokeskus. Monilla muilla paikkakunnilla on pussimaito jo tuttua.

Kun maitopussi tahdotaan tyhjentää, se pannaan muoviseen kaatimeen. Ylänurkat leikataan auki ja sen jälkeen maitoa voidaan jaella kaatimesta tiettävästi yhtä helposti kuin tavallisesta pöytäkannusta. Ilman kaadinta ei maitopussin tyhjentäminen kuulemma onnistu.

Lennon naamiaisissa papin lipereissä

Lontoo, 10.1. (UPI)

John Lennon, Beatles-yhtyeen säveltäjä ja laulaja, joka viime vuonna aiheutti suuren hälyn vertaamalla yhtyeensä suosiota Jeesuksen suosioon, saapui Lontoossa sunnuntaina pidettyihin juhliin pukeutuneena papiksi.

Pukujuhlien ajatuksena oli saapua paikalle pukeutuneena henkilöksi, ”joka todella haluaisi olla”. Myös muut beatlet olivat juhlissa läsnä, Ringo Starr pukeutuneena arabiksi sekä Paul McCartney ja George Harrison pukeutuneina Amerikan sisällissodan sotilasunivormuihin.
HS

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Historia
 • HS 50 vuotta sitten
Luetuimmat - Historia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  2. 2

   Kaljaa läikkyy ja hyttyset syövät, mutta kun Ukkometso jyrähtää soimaan, ei märkiä housuja muista enää kukaan – Tältä näyttää juhannushurmos Himoksella

  3. 3

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  4. 4

   Barcelonalaisilla työttömyyttäkin suurempi huoli: Turismi

  5. 5

   En usko selviäväni yhteislauluista ja vadelmakääretortun syönnistä palvelutalossa – edessäni on elämä vanhana vaikeana naisena

  6. 6

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  7. 7

   Irakin joukot vapauttivat satoja siviileitä Mosulissa – Isisin joukot ovat entistä ahtaammalla

  8. 8

   Elimistö polttaa rasvaa solujen tarpeeseen – ravinnon ylimääräinen energia jää elimistöön ja muuttuu rasvaksi

  9. 9

   Arabiemiraattien kuninkaallisia tuomittiin ihmiskaupasta – palvelijat nukkuivat prinsessojen ovien takana patjoilla

  10. 10

   Perussuomalaisten Laura Huhtasaari kertoo nyt, miltä tuntuu kun puolue hajoaa – ”Haava kyllä arpeutuu”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  2. 2

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  3. 3

   Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole

  4. 4

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  5. 5

   Perussuomalaisten Laura Huhtasaari kertoo nyt, miltä tuntuu kun puolue hajoaa – ”Haava kyllä arpeutuu”

  6. 6

   Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”

  7. 7

   Viisi kuoli sähköiskuun uima-altaassa vesipuistossa Turkissa – kolme kuolleista lapsia

  8. 8

   Helmut Kohlin hautajaisista kehkeytyi kiusallinen draama Saksassa – entisen liittokanslerin leski ei halua puhujaksi Angela Merkeliä vaan EU:n hylkimän Unkarin pääministerin

  9. 9

   Presidentinvaalit hävinnyt Mannerheim pakeni kahvilayrittäjäksi Hankoon – Tällainen pikkutarkan omistajan kahvila oli ja on

  10. 10

   Viranomaiset selvittävät Suomessa trendilelu fidget spinnerin turvallisuutta – sormihyrriä markkinoidaan aikuisille mutta myydään lapsille

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Kullervo Hynysen keksintö saattaa mullistaa syövän, Alzheimerin ja Parkinsonin taudin hoidon – fyysikon löytöjä on verrattu penisilliinin ja röntgenkuvauksen keksimiseen

  4. 4

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  5. 5

   Joonas Tolvanen opiskeli Shaolin-soturimunkkien koulussa – nyt hän on lääkäri Kuopiossa, eikä suosittele Kiinan kung-fu-opintoja kenellekään

  6. 6

   Kerrostalotyömaan tulipalo työllisti palokuntaa myöhään yöhön Pohjois-Helsingissä – poliisi teki kaasupulloja vaarattomiksi ampumalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  9. 9

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  10. 10

   Krp: Temppeliaukion kirkon suuroperaatio johtui terrori-iskuun varautumisesta – poliisin mukaan välitöntä uhkaa ei ole

  11. Näytä lisää