Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lihavuustutkija löysi hittidieeteistä yhden toimivan

Hyvinvointi
 
Kuvitus: Lauri Voutilainen

HS pyysi lihavuustutkijaa arvioimaan viisi muotidieettiä. Vihreää valoa professori Kirsi Pietiläinen näyttää vain laihdutuskuurille, jossa syödään normaalia ruokaa. Erittäin vähäkaloriselle pussikeittodieetille kannattaa ryhtyä vain, jos ylipainoa on reilusti.

Jutta Gustafsbergin GoFatGo-dieetti sai hyväksynnän lihavuustutkija, professori Kirsi Pietiläiseltä. "Jutan superdieetin" yksinkertaiseen versioon ei kuulu lisäravinteita tai tv-ohjelmasta tuttua himourheilua. Perinteisempään tapaan koostettu dieetti perustuu viiteen säännöllisesti syötyyn ateriaan. Niihin kuuluu runsaasti kasviksia, marjoja ja vähärasvaista proteiinia sekä kohtuullisesti hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja.

Pietiläinen kehottaa kuitenkin pitämään dieettiä "ajattelutapana", josta voi tehdä sovelluksia.

"Nautinnon ja vaihtelun mahdollisuutta ei pidä poistaa. Kukaan ei voi noudattaa mallipäivää seuraavat 50 vuotta", Pietiläinen sanoo.

Vähäenergisiä VLCD-dieettejä Pietiläinen pitää toimivina ja turvallisina silloin, kun niitä käytetään sairaalan tai terveyskeskuksen seurannassa. Pussidieetit sopivat vain todella ylipainoisille ihmisille laihdutuksen alkusysäykseksi.

Tyrmäyksen tutkijalta saavat muodikkaat 5:2-dieetti, Dukanin dieetti sekä laihdutuksen apuvalmiste glukomannaani.

"Ruualla ei pidä pelata niin, että se on välillä jotain ihan kummallista. Yksipuoliset dieetit ovat myös sosiaalisesti rajoittavia", Pietiläinen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!