Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ateriankorvikkeet

Hyvinvointi
 
Helsingin Sanomat

"Pussikuuri" pidetään pikalaihtumisen toivossa. Sairaaloissa ne kuuluvat vaikean lihavuuden hoitoon.

Ateriankorvikkeilla korvataan kaikki päivän ateriat pussikeitoilla ja pirtelöillä. Päivän energiansaanti on alle 800 kcal. Dieetti on suomenkieliseltä nimeltään ENE-dieetti eli erittäin niukkaenerginen dieetti, englanniksi VLCD eli very low calorie diet.
VLCD-ateriankorvikkeiden kauppanimiä ovat esimerkiksi Nutrilett, Allévo, XtraVLCD ja Easy Diet. VLCD-dieettiin eivät yleensä kuulu samojen valmistajien "ateriapatukat".

 

"On tutkimuksia, joiden mukaan VLCD-dieetti laihduttaa valvotusti toteutettuna. Vaikean lihavuuden hoidossa VLCD on yksi vakiokäytännöistä sairaaloissa ja terveyskeskuksissa. Dieetti ajaa elimistön ketoosiin, jossa pääsee vimmatusta ruokahalusta. 3–4 päivän jälkeen ei enää tule nälkää. Alussa lähtee paljon nestettä, koska hiilihydraatteja ja kaloreita on vähän.

Pussidieetistä saa takuuvarman alun. Jos ylipainoa on paljon, esimerkiksi vaikka 50 kiloa, alkuun on vaikea päästä muuten. Jotkut vaikeasti ylipainoiset hyötyvät lisäksi siitä, että ruuasta tulee irtiotto. Pussidieetin aikana on tilaisuus miettiä, millainen ruokavalio olisi tulevaisuudessa ja miten se kannattaisi järjestää.

Näissä on muutama huono puoli. Proteiinia on vain 50–60 grammaa päivässä, kun pitäisi olla 80 tai jopa 100 grammaa. Siksi dieettiin pitää lisätä esimerkiksi tonnikalaa tai raejuustoa. Lisäksi pitää syödä myös vähähiilihydraattisia kasviksia, kuten kurkkua, kaalia ja tomaattia, joista saa lisää kuitua ja vitamiinia.

Dieetin huono puoli on myös se, että sen jälkeen suurin osa lihoo nopeasti takaisin, jos ei tee reippaita muutoksia ruokatottumuksiin. Ruokailuun täytyy siirtyä vaiheittain: viidestä päivittäisestä pussista korvataan ensin aterialla yksi, sitten toinen ja niin edelleen. Ruuan pitää olla superterveellistä, sillä elimistö on painanut perusaineenvaihdunnan alas ja on todella hanakka ottamaan kilot takaisin. Lisäksi ruokahalu tulee vimmatunlaiseksi. Se on aika tiukkaa sitten.

Omin päin näitä kannattaa käyttää maksimissaan neljä viikkoa. Sairaaloissa käytämme 10 viikon kuureja. Jos on melko vähän ylipainoa, ei kannata ryhtyä tällaisiin dieetteihin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!